Штрафи для власників «євроблях» відтермінують на декілька місяців. ВІДЕО

Штрафи для власників «євроблях» відтермінують на декілька місяців. ВІДЕО
Штрафи для власників автомобілів на єврономерах відстрочать ще на 3 місяці.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка за підсумками наради у Міністерстві інфраструктури, пише Главком.

Зокрема, він зазначив, що президент України Володимир Зеленський вносив до Верховної ради 8 скликання відповідний законопроект, але депутати його не прийняли. Проте пообіцяв, що цей законопроект буде прийнятий Радою 9 скликання.

«Зараз цей закон є пріоритетним, і в перший же день роботи парламенту він буде прийнятий і штрафні санкції будуть відтерміновані. Протягом строку, на який буде відстрочка, - три місяці. Ми напрацюємо новий законопроект, який врегулює порядок розмитнення автомобілів. Тому що існуюче на сьогодні законодавство є недосконалим і в багатьох випадках його ми просто не можемо його реалізувати», - зауважив він.

Своєю чергою, формально штрафи за «євробляхи» набирають чинності 22 серпня, але заступник голови Офісу президента зазначив, що у поліції немає доступу до митних баз, тому вони не можуть знати, чи порушив автомобіль терміни в'їзду або немає. Тобто зупиняти «євробляхи» поліція зупиняти право має, а штрафувати де-факто не може.

«Є технічні проблеми з обміном інформацією між Національною поліцією та митною службою, відповідно немає механізму, який дозволяв би реалізувати в повній мірі застосування штрафів», - зазначив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате вже штрафуть. За керування бляхи 8500... до першого засідання ради.
Відповісти
Яке відтермінування, ті неадеквати на бляхах вже дістали, кожнен день маю можливість в цьому впевнитись, синя део- блимає а водій жме на педальку на гордіюк, ще якесь сине авто ззаду розмальоване- при моїй швидкості 50 по ітернаціоналістів обігнав мене зі швидкістю літака не дивлячись на лежачі поліцейські, і це за день............
Відповісти
неадекватні хватає на всіх номерах!!
Відповісти
А взагалі бляхи ті і не носяться. Носяться і бикують на дорогах дорогі іномарки на укр номерах
Відповісти
Нафіга робити дурню, якщо краще зробити менші ставки ромитнення?
Відповісти
Останні новини
Штрафи для власників «євроблях» відтермінують на декілька місяців. ВІДЕО
24 серпень, 2019, 18:38