Лісівники оцінили правдивість картин волинських художників

Лісівники оцінили правдивість картин волинських художників
«Волинський ліс очима художників» - таку назву має виставка художніх полотен, що відкрилася у Старовижівському районному будинку культури.

Як інформує прес-служба Волинського лісомисливського управління, головний організатор галереїст Геннадій Сарапін приурочив цю мистецьку акцію до 20-річчя утворення ДП «Старовижівське ЛГ».

На виставці представлено 72 картини 37 авторів. Це найбільша колекція картин на лісову тематику, яка тільки була у галереях та виставкових залах області. Упізнаються знайомі краєвиди, лісові урочища, луговиння, річки та озера.

Більшість картин – пленерні роботи із Шацького, Ковельського, Старовижівського, Любомльського лісоозер’я.

«Перед тим, як написати колоритні пейзажі, митці відвідали заповідні лісові урочища, мальовничі озера, познайомились із побутом та життям місцевих людей. Кожен із художників зобразив любий його серцю куточок Полісся.», - каже організатор виставки.

«Виставка такого рівня у райцентрі – це поки дивина, але вірю, що з часом все стане на свої місця і у нас з’явиться постійно діюча картинна галерея», - пообіцяв начальник відділу культури Старовижівської райдержадміністрації Петро Філюк.

Серед авторів – народний художник України Олександр Байдуков, заслужений художник України Леонід Литвин, члени Національної спілки художників України лучанка Світлана Костукевич, киянин Володимир Тарасенко, полтавчанка Ольга Клочко, харків’янин Володимир Шандиба, рівненчанин Микола Годун, львів’янин Володимир Яцків, житомирянин Юрій Супрончук та інші митці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лісівники оцінили правдивість картин волинських художників
30 січень, 2012, 09:36