Віталій Кварцяний. Цитатник з «дебютної» прес-конфернеції

Віталій Кварцяний. Цитатник з «дебютної» прес-конфернеції
Прес-конференцію, яка відбулася 12 травня після матчу луцької "Волині" з київським "Арсеналом", важко назвати для Віталія Кварцяного дебютною, тому що до осені 2011 року в клубі він працював майже 20 років.

7 травня він повернувся в команду на посаду виконувача обов'язків головного тренера "хрестоносців", а 12-го провів на тренерській лаві перший поєдинок.

Хоч "Волинь" і програла "Арсеналу" з рахунком 1:3, зазвичай емоційний Кварцяний поспілкувався з журналістами дуже спокійно.

Так тренер прокоментував гру команди.

"Футболісти старалися, але не змогли реалізувати себе... Відчувається, що хлопці відвикли грати на атаках. Команда дуже багато часу приділяла обороні і 70% матчу провели "лицем до своїх воріт"

На думку тренера, відсутність єдиного колективу - одна з причин того, що "хрестоносці" не можуть продемонструвати оптимальний футбол.

"Відчуваються різні групи хлопців, які не являються колективом, але якби разом живуть-тренуються, але вільний час проводять в різних компаніях, напевно, це теж на гру накладається, бо гармонія не виходить"


Декотрим футболістам дісталося "на горіхи" від Кварцяного за те, що не відбирали м'яча в суперника. Водночас він похвалив захисників Ванче Шикова та Яна Масло, які виконували цю роботу замість Олександра Насонова.

"Навіть молодий Насонов устав хлопець. Він серйозно тренувався напевно, дістав серйозну дозу нагрузки. Один простріл зробив у першому таймі, в другому пройшов - його там збили і один раз там вдарив захисника... В отборі він майже не грав. Ванче і Масло замість нього не відпрацьовували. Ще не призвичаїлися відбирати м'ячі Савич, Бікфалві, цей наш Саша, що я тіки-шо казав"

Такими словами тренер характеризував Ярослава Кінаша, якому у "Волині" дали третій чи четвертий шанс.

"Кінаш досить непогано зіграв. У нього загублено багато сили і мишечної маси 4 кілограми втратив. Але він футболіст від Бога і вміє з м'ячем. Якби він дальше вів серйозний образ жизні, може, для "Волині" зберігся серйозний футболіст на перспективу"

Кварцяний планує повернути до команди тренерів, які працювали з ним півтора року тому. Щоправда, для цього потрібно зберегти прописку в Прем'єр-лізі.

"Якщо закінчиться сезон нормально - буде багато в клубі тренерів, які грали і працювали тут. Так шо якщо нам вдасться залишитися в Прем'єр-лізі - значить повернемося. Так домовилися поки що"

Тренер дотепно порівняв студентів з футболістами не на користь останніх.

"Як студенти бувають хороші, бувають - ні. А то шо даєш, то 20% тільки в пам'яті остається в студентів. Чи в футболістів, напевно, 10%. З того, що скажеш-покажеш остається, напевно, 10%. З того, що видно по грі - забули можливості "Арсенала"

За словами Кварцяного, агенти провокують Рамона Лопеса до конфлікту з клубом.

"Він мені передав сказать, що в клуб не вернеться. Чи тут буде працювати Кварцяний, чи Петров, чи Сідоров. Дуже трудно мені якби стало трошки неприємно. Бо я його приглашав в цю команду... Так не поступають футболісти... Вони піддаються на провокації агентів"

Схожа ситуація з болгарином Валентином Ілієвим, який, опираючись на європейську футбольну норму, відповідно до якої гравець, що не отримує 62 дні зарплату може стати вільним агентом, теж хоче полишити "Волинь".

"А Ілієв хтось. Іванову. Як його там? Ілієв, Іванов. Він до мене підійшов, як я вже два дня був і сказав... я вільний агент і більше грати не буду... Я передав йому хай прийде і я йому обясню, який в нього статус. Що він належить "Волині" і не має футболіст приймати таких рішень разом з агентом... Це тоже не солідно. Він напевно серйозні гроші тут за півтора року заробив"

Сергій Пилипчук та Максим Старцев передали Кварцяному через лікаря команди, що не можуть грати з "Арсеналом" через погане самопочуття, але тренер припускає, що вони "косять від гри".

"Раніше футболіст, як щось болить говорив. Він не говорив, що в нього щось болить, а зараз думає щось сказати, що напевно в мене щось болить. І в нього нічого там нема, тому що врач провіряв"

Суддя, на переконання тренера, діяв не завжди об'єктивно.

"Він свистів весь час поки нам гола не забили. Потім свистів чуть менше. Як 2:0 почав вже ігру рівняти. Було видно, що він має на Луцьк якийсь сильний зуб такий і як вияснилося це неспроста. Тому завжди господарям поля... якась симпатія маленька є. Ми заглядали в цю справу більш глибоко, але вона не спрацювала. Тому що є якийсь зуб на клуб"


Насамкінець, майбутнє клубу з вуст Віталія Кварцяного.

"Напевно треба починати все з нуля. Чи мені чи комусь другому. Чи в Прем'єр-лізі чи в Першій лізі. Я не побоюся цього сказати, команда в такому состоянії. Хоча якби було більше часу, то ми могли б зробити більше позитиву"



Відео з офіційного сайту ФК "Волинь"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зуб росте із Ужгорода.
Відповісти
"Зірка" інтернету останніх днів!:) Він що - Чемпіонат виграв, Лігу Чемпіонів? Такого ще не було, щоб такого тренера-невдаху так піарили!:)))
Відповісти
з’їж свої шкарпетки, коментатор-невдаха!
кращого тренера в Волині не було...
з поверненням, ВВ!
Відповісти
"з поверненням, ВВ!"... У першу лігу!!! Вітаю таких як Лучанин і Кварцоцьомів!:)
Відповісти
Кварцоцьом- оригінально
Відповісти
Уявіть, що таке "ісполняє" Сер Алекс Фергюсон. Кварц - клоун, місцевий Жириновський
Відповісти
Останні новини
Віталій Кварцяний. Цитатник з «дебютної» прес-конфернеції
12 травень, 2013, 14:00