Волиняни на білоруському кордоні чекають по 5 годин

Волиняни на білоруському кордоні чекають по 5 годин
Раніше до Білорусі можна було потрапити за спрощеною системою перетину кордону – тепер же українців відправляють у так званий «червоний» коридор і тримають по кілька годин у пунктах пропуску.

Про це йдеться у сюжеті Телеканал новин «24».

«Ми стояли, то білоруських машин 20 проїхало, а ми стояли. А з чим пов’язане, то я не знаю. Сьогодні десь із годину стояли, а раніше було, то й по 5 годин стояли», – розповів водій з України Олександр.

«Білоруси тягнуть, щоб повільніше українські машини проїжджали і все. Чому це вже не до мене питання, до них. Буває стоїмо дві години й більше», – розповів водій з України Анатолій.

«Ваші по червоному їдуть, ну нам простіше проїхати, ніж вам. Простіше, що в нас не так багато машин їде, а по-друге, нас менше дивляться, ніж вас, тобто у вас є якісь порушення, продукти везуть», – каже водій з Білорусі Володимир.

Місцеві депутати та підприємці мають намір скаржитися на свавілля прикордонників до вищих посадовців.

«Я приїхав о 6-й вечора, а відправився о пів на 9-ту. Я пішов до них у середину, а він вийшов і каже: «Вийдіть звідси, ми до вас підійдемо до машини». Але я в той час бачив, що білоруські машини йшли одна за одною. Це придумано спеціально, щоб довше нас тримати», – каже депутат Ратнівської районної ради, підприємець Володимир Сінчук.

Нагадаємо, цю ситуацію білоруські митники пояснюють тим, що, мовляв, Україна не вступила до так званого Митного союзу.

«Ми зв’язувалися з білоруською стороною. Вони кажуть: «Ми оформляємо з нашим чинним законодавством, ми не можемо зробити так, щоб не оформляти ні декларації, не переводити на червоний коридор, тобто все відповідно до чинного законодавства Республіки Білорусь і кодексу Митного союзу», – пояснює виконувач обов'язків начальника митного поста «Доманове» Ягодинської митниці Ігор Новік.

Попри ретельніші перевірки, потрапити у Білорусь українцям все одно відносно легко. Адже, для того щоб перетнути кордон з сусідами, навіть не потрібен закордонний паспорт, достатньо українського.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кордон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни на білоруському кордоні чекають по 5 годин
30 січень, 2012, 09:44