Гільдія кіноакторів США оголосила переможців року

Гільдія кіноакторів США оголосила переможців року
Гільдія кіноакторів США оголосила переможців за підсумками минулого року - кращими виконавцями головних ролей стали Віола Девіс у фільмі «Прислуга» і Жан Дюжарден у німому кіно «Артист».

Про це інформує УНІАН.

Як повідомляє РІА «Новости», окрім Девіс на титул кращої актриси року претендували Гленн Клоуз за роботу у фільмі «Таємничий Альберт Ноббс», Тильда Суінтон за роль у фільмі «Щось не так з Кевіном» і Мішель Вільямс, яка зіграла ікону Голлівуду в драмі «Сім днів і ночей з Мерилін Монро», а також Меріл Стріп, яка зіграла «залізну леді» в однойменній стрічці.

На нагороду в номінації «Кращий актор року», окрім Дюжардена були висунуті Джордж Клуні зі стрічкою «Нащадки», Леонардо ді Капріо за історичну драму «Дж. Едгар», Бред Пітт у фільмі «Людина, яка змінила все», Деміан Бічір, який знявся у стрічці «Краще життя».

Тріумфатором церемонії стала драма Тейта Тейлора «Прислуга», яка одержала всі три ключові нагороди - за кращий акторський склад, за головну жіночу роль і жіночу роль другого плану, яка дісталася Октавії Спенсер.

Суперниками «Прислуги» з погляду акторської майстерності були стрічки «Артист» Мішеля Хазанавічуса, «Нащадки» Олександра Пейна, «Північ у Парижі» Вуді Аллена і «Дівоча вечірка у Вегасі» Пола Фейга.

Акторський цех традиційно відзначає кращі роботи не лише на великому екрані, а й у телевізійному форматі.

Корифеєм комедійного тележанру було визнано Алека Болдуїна з його комедійним серіалом «30 rock». Він одержав статуетку вшосте за 18-річне існування гільдії.

Серед актрис в цьому жанрі була відзначена «матріарх» американської комедії Беттч Уайт, якій у січні виповнилося 90 років.

Приз за кращий комедійний акторський ансамбль отримав фільм «Ну і сімейка».

Свої драматичні таланти яскравіше за інших розкрили минулого року Кейт Уінслет, Джесіка Ланг і Стів Бушемі, який зіграв головну роль у серіалі «Підпільна імперія» про мафію Атлантік-сіті за часів «сухого закону». Ця робота була відзначена також за кращий акторський склад разом з серіалом в жанрі фентезі «Гра престолів».

Почесну нагороду за досягнення протягом акторської кар'єри гільдія вручила 75-річній Мері Тайлер Мур - актрисі, співачці і продюсеру. За свою кар'єру Мур отримала сім премій «Емі», три «Золоті глобуси», дві нагороди «Тоні», чотири премії «Народний вибір» і одного разу була номінована на «Оскара». У 1992 році вона була удостоєна власної зірки на «Голлівудській алеї слави».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гільдія кіноакторів США оголосила переможців року
30 січень, 2012, 10:09