Діти з недільної школи відвідали «Волинський Афон». ФОТО

Діти з недільної школи відвідали «Волинський Афон». ФОТО
Учні недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька здійснили паломницьку поїздку до Свято-Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря, що в селі Старий Чарторийськ.

Поїздка відбулася із благословення високопреосвященнійшого митрополита Волинського і Луцького Ніфонта 10 травня, ‒ повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Прибувши в монастир, усі паломники пішли на Божественну літургію, яку очолив намісник монастиря архімандрит Володимир (Гапонюк). Після хресного ходу діти взяли участь у Водосвятному молебні в честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело». Далі усі паломники та прихожани Свято-Успенського приходського храму, де щоденно звершується Богослужіння, були помазані освященним єлеєм.

Після завершення богослужіння і діти, і дорослі випробували свою дзвонарську майстерність, а також скуштували смачну монастирську їжу в трапезному храмі.

Далі намісник отець Володимир провів екскурсію по території монастиря. Після цього відбулась знаменна зустріч із дітьми місцевої недільної школи. Після «офіційної частини» діти мали змогу ближче познайомитись, поспілкуватись та позмагатись у Пасхальних іграх, які організувала для усіх вихованців недільних шкіл братія Чарторийського монастиря.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Діти з недільної школи відвідали «Волинський Афон». ФОТО
13 травень, 2013, 13:43