У центрі зайнятості кажуть, що знайшли роботи для 7 тисяч волинян

У центрі зайнятості кажуть, що знайшли роботи для 7 тисяч волинян
Протягом першого кварталу 2013 року приблизно 7 тисяч волинянин знайшли роботу через центри зайнятості .

Про це розповіла директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук (на фото) під час наради директорів базових центрів зайнятості обласної служби 13 травня, - пишуть Волинські новини.

За її словами, на обліку у волинських центрах зайнятості знаходиться 13,5 тисячі громадян. Так, за перший квартал 2013 року на Волині завдяки центрам зайнятості вдалося працевлаштувати приблизно 7 тисяч громадян, що становить 30% від кількості людей, яким запланували знайти роботу цього року. Ще приблизно 2 тисячі осіб мають змогу підвищити свою кваліфікацію. А 1,6 тисячі людей «підзаробили» під час виконання громадських робіт тимчасового характеру, які замовили і оплатили роботодавці.

«Якщо кричати «ура!», то не потрібно, але все йде по плану. Ми йдемо за тими розрахунками, які окреслили, навіть не зважаючи на погодні умови, - зауважила Кучмук.

Окрім того, посадовець зазначила, що центри зайнятості працюють в інших напрямках. Так, одноразову допомогу для ведення свого бізнесу вдалося надати 196 особам. Мовляв, роблять це для того, аби люди, що розпочали свою підприємницьку діяльність за підтримки Волинської ОСЗ, могли надати робочі місця іншим громадянам, які цього потребують.

Як розповіла Раїса Кучмук щодо цього, на Волині добре справляються із системною роботою з виплати цієї одноразової допомоги. До того ж, вона зазначила, що вдалою була діяльність Зимової аграрної школи, де здійснювали професійне навчання безробітних за професіями і спеціальностями, що користуються попитом на ринку праці, розповідали про можливості ведення малого і середнього бізнесу.

«В нас є можливості найняти хороших тренерів і зробити людей бізнесменами», - додала директор Волинського ОЦЗ.

Так, з її слів, цю роботу бачать і у Києві, і в інших регіонах України, де можуть застосовувати напрацювання волинських працівників центрів зайнятості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Кучмук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бреше й не червоніє. 7 тисяч - ха, ха, ха...
Приписочками балуємось.
Відповісти
Ню-ню....
Відповісти
Останні новини
У центрі зайнятості кажуть, що знайшли роботи для 7 тисяч волинян
13 травень, 2013, 14:18