Чому купівля вживаних автозапчастин є не найкращим рішенням?*

Чому купівля вживаних автозапчастин є не найкращим рішенням?*
Коли вам потрібна деталь для автомобіля, є кілька варіантів дій. Ви можете придбати нову запчастину в магазині чи автосервісі, або ж знайти вживану деталь. Другий варіант дозволяє зекономити гроші, однак він має й ряд суттєвих недоліків. Значно надійніше придбати нові сертифіковані запчастини, які пропонує магазин Ренікс. Для розуміння переваг цього рішення варто зрозуміти, які мінуси має купівля вживаних деталей.

Відсутність гарантії

Купуючи нову автозапчастину, ви зазвичай отримуєте на неї гарантію. Це означає, що деталь знаходиться в робочому стані і прослужить певний проміжок часу. Якщо вона вийде з ладу, її відремонтують чи замінять безкоштовно (при дотриманні умов гарантії).

Купуючи вживані запчастини, ви зазвичай не отримуєте цієї гарантії. Винятки бувають, але вони лише підтверджують правило. В результаті ви граєте в лотерею. Деталь може бути цілком надійною, а може швидко зламатися. Якщо продавець бере гарантійні зобов’язання, тим самим він демонструє впевненість у якості свого товару.

Можливість пошкодження

Часто в продаж надходять деталі з автомобілів, які побували в ДТП. Однак ви не можете дізнатися про характер пошкоджень транспортного засобу. Можливо, придбана запчастина була піддана значним механічним навантаженням, або ж її заливало водою і т.п. Ті, хто перепродує пошкоджені деталі, не зобов’язані розповідати, як саме постраждав автомобіль. Цілком можливо, що зачепило саме обрану вами запчастину. Просто на перший погляд це не помітно. Але в процесі експлуатації дефекти починають проявлятися. Це не лише шкодить гаманцеві, а й є небезпечним для життя. Важко передбачити, в який саме момент дефектна деталь вийде з ладу. Це може статися саме тоді, коли машина рухається по трасі на високій швидкості.

Обмежений термін експлуатації

Навіть якщо деталь знаходиться в гарному стані, вона вже якийсь час використовувалася на іншому транспортному засобі. А це означає, що термін її експлуатації зменшився. Можливо, її використовувати лише кілька місяців. А можливо, й кілька років. Інтенсивність експлуатації також має значення. Чим активніше використовується транспортний засіб, тим швидше зношуються окремі його елементи. Якщо машина використовувалася лише зрідка, запчастини ще мають доволі значний запас міцності. Але якщо на ній їздив, скажімо, таксист, деталі будуть дуже зношеними.

Низька якість

У випадку з вживаними запчастинами є підвищена ймовірність того, що ви зіткнетеся з низькою якістю продукції. При відсутності гарантії та історії походження деталі важко встановити, де саме та з яких матеріалів її було виготовлено. Якщо ви не купуєте б/у вироби у людей, яким довіряєте, краще звернути увагу на нові деталі. Стаючи клієнтом надійного магазину, ви не отримуєте продукцію неналежної якості.

Як купувати б/у?

Якщо ж ви все одно бажаєте ризикнути та придбати вживану запчастину, принаймні поставтеся серйозно до процесу її пошуку. Вивчіть інформацію про продавця. Дізнайтеся, чи немає в його біографії «темних плям». Почитайте відгуки на тематичних ресурсах.
Звичайно, у б/у деталей є й позитивні сторони. Окрім економії (яка інколи буває вельми сумнівною) є можливість знайти рідкісні деталі. Але для більшості автовласників значно зручніше та безпечніше купувати саме нові запчастини від перевірених виробників.

Пам’ятайте, що надмірне бажання зекономити часто виявляється дуже збитковим. Краще придбати нову надійну деталь, яка довго працюватиме, ніж купити дешеву вживану запчастину і вже через невеликий проміжок часу викинути її. Ретельно зважуйте всі «за» і «проти».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому купівля вживаних автозапчастин є не найкращим рішенням?*
30 серпень, 2018, 22:49