Дурням і п’яницям на Волині везе, – Клімчук про обморожених

Дурням і п’яницям на Волині везе, – Клімчук про обморожених
У ніч із 29 на 30 січня на Волині зареєстрували шість пожеж у житлових приміщеннях через несправне пічне опалення.

Про це 30 січня під час оперативної наради повідомив голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

Щопонеділкова апаратна нарада губернатора розпочалась із питань, які стосуються морозної погоди, пічного опалення будинків і пожеж.

Зі слів Бориса Клімчука, протягом дня соцпрацівники мають обійти домівки старих людей та багатодітних сімей, які опалюються за допомогою пічки. Як зазначив губернатор, через нехтування елементарними речами, які називаються «спалити сажу», люди наражають себе на небезпеку.

«Коли сажа починає горіти від перегріву, тоді вже біда. Такі випадки були. Цієї ночі шість загорань, а попередньої п’ять. Ну там в літніх кухнях, обійшлось без жертв за винятком однієї жінки, але тим не менше це втрати. Людям підказати треба, спонукати, але п’яницю заставити це зробити, або помогти зробити», - зазначив Клімчук.

«Легенди мого рідного села. Був дід Хомка такий, жив у селі, до чого був ледацюга, що замерз на печі, а внизу дрова лежали, і таке буває. Люди різні, але максимально їм допомогти - наша задача», - розповів волинський губернатор.

Потому начальник головного управління МНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук повідомив, що з настанням морозів кількість пожеж збільшилась. Проте зараз це не єдина проблема.

За останні дні в області виявлено шість випадків обмороження першого та другого ступеня. 80% обморожених були в стані алкогольного сп’яніння.

«Що там відсотки? Із шести четверо погано закусили, так? І остались надворі. То, поки що дурням і п’яницям на Волині везе. Слава Богу»,- прокоментував Борис Клімчук.

Також Володимир Грушовінчук зазначив, що в області працюють 17 пунктів обігріву, де організоване харчування. Цією послугою скористувались 700 людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Клімчук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дурням і п’яницям на Волині везе, – Клімчук про обморожених
30 січень, 2012, 11:03