У міліції – знижки на охорону

Державна служба охорони починає всеукраїнську акцію «Квартира під охорону-2013»: підрозділи зможуть за півціни монтувати сигналізацію.

Про це 13 травня під час прес-конференції повідомив начальник відділу ДСО при УМВС у Волинській області Дмитро Новицький.

Зі слів начальника міліції громадського безпеки УМВС у Волинській області Володимира Поліщука, станом на 1 травня 2013 року в області зареєстровано 1285 крадіжок. З них 212 – крадіжки з квартир та будинків. У 86 випадках підозрюваних вдалося знайти. Магазини грабують рідше – зафіксовано на 1 травня 35 випадків. 50% - залишаються не розкритими.

Дмитро Новицький зазначив, що з 15 травня протягом місяця діє знижка обсягом 50% на встановлення сигналізації.

Підключення – безплатне. На вартість самих пристроїв знижка не діє. Зі слів Новицького, вартість охорони квартири у місяць становить 70 гривень, а будинку – від 100 гривень. Пристрої ж коштують від 1750 гривень.

Усе обладнання, зі слів Новицького, сертифіковане, а майно, яке бере під охорону ДСО, – страхують. Знижка також діє і на так звану «тривожну сигналізацію». Ця послуга необхідна для виклику наряду ДСО безпосередньо людиною.

«Від злодія сьогодні немає замків, ніяких перешкод. Але технічні засоби так виготовлені, що не кожна людина зможе розгадати їх дію. Через квартири, які ми беремо під охорону, ми обладнуємо засобами. Таким чином злочинець непрофесійний 100% попадеться, а професійний як правило на те приміщення не хоче посягати», - зазначив Новицький.

Він розповідає, що зазвичай злочинці вивчають квартири перед грабежем. А також перевіряють чи дійсно квартира стоїть на сигналізації. Найпростіший спосіб – перерізають телефонні дроти чи розбивають вікна. Якщо приїжджає патруль ДСО – «домушники» у таку квартиру зазвичай не йдуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У міліції – знижки на охорону
13 травень, 2013, 17:47