У Тернополі африканців зобразили мавпами

У Тернополі африканців зобразили мавпами
Друковане видання «Нова тернопільська газета» у своїй кримінальні публікації зобразила африканців мавпами, а українських жінок – «курвами».

Про це інформує ТСН.

Міжнародний скандал розгорається навколо публікації, де на першій шпальті надрукували образливий для темношкірих і арабів матеріал. Видання зобразило африканців у вигляді мавп, що обіймають блондинок, на тлі групи темношкірих, які п'ють пиво.

Стаття із заголовком «Біля «Орнави»(місцевий торговий центр) лилася «чорна кров» і підзаголовком «Араби з неграми билися за наших курвів».

У статті йдеться про бійку між студентами з африканських та арабських країн через тернополянку, пише «Сегодня». Тон і лексика публікації, некоректні як до темношкірих, так і до українських жінок, шокували не тільки тернополян.

Про статтю вже дізналися за кордоном. І тепер Україну звинувачують у відвертому расизмі та ксенофобії.

Французький сайт The Observers процитував скандальну статтю і взяв коментар у студента-конголезця Бекса Лава, який четвертий рік навчається у тернопільському університеті імені Пулюя. За словами африканця, в колажі на задньому плані зображені його земляки-однокурсники, які не мають відношення до інциденту під «Орнавою». Він без поняття, як їх фото, зроблене задовго до конфлікту, могло потрапити в газету. Африканець скаржиться, що українські студенти тепер сміються над його друзями. Конголезець зізнається, що над темношкірими в Україні знущаються.

Автор статті у тернопільській газеті не зазначений. Крім образливого колажу і заголовка, вся публікація витримана в расистському стилі. Студентів з Африки називають «чорною навалою», яка несе «загострення криміногенної ситуації, сплеск проституції і невідомі хвороби».

Редактор «Нової тернопільської газети» Микола Мартинчук заявив, що не вважає цю статтю образливою і не бачить в ній порушення журналістських стандартів та етики.

«Ми не говорили, що африканці та араби - люди нижчої раси. Але, якщо вони тут вчаться, то повинні поважати наші закони і традиції, а вони часто порушують їх», - заявив Мартинчук. Стиль статті головред вважає нормальним, а непристойне слово «курва» - нормативним: «його навіть Іван Франко вживав».

Тим часом коментарі, які залишають іноземці під статтею на французькому сайті, дуже неприємні для нашої країни. Пі Кофі зауважує, що рівень цивілізованості Україні виявився нижчим африканських країн. А Ентоні Кук радить іноземцям влаштувати бойкот Україні і не їхати сюди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПАНЕ РЕДАКТОРУ НЕ ПИШІТЬ БРЕДЯТІНИ!!!Гарно звучить У Івано-Франківську африканців зобразили мавпами!!!при чому все відбувається в Тернополі!!!!!виправтесь!!!
Відповісти
Чи ви геть здуріли - Франківськ із Тернополем переплутати?!!!!
Відповісти
Чорні, жовті та інші нацмени, почувають себе краще ніж в себе дома. тому й поводяться наглим чином. Публікація гарна і правдива.
Відповісти
повністю вас підтримую
і просто гидко дивитися коли по вулиці йде гарна українська дівчина, а поряд з нею дійсно мавпа. і наші дівчата теж в цьому винні. ведуться на "екзотику"
Відповісти
молодець той хто написав цю статтю. нехай чурки та мавпи знають своє місце. а то ґвалтують наших жінок і вони народжують державі покручів. бережемо чистоту білої крові! :3

всім \о
Відповісти
першого лютого в 8:45 та 12:45 дивіться на каналі ICTV продовження кримінального серіалу "Буратіно"

не пожалкуєте...
Відповісти
Тількищо прочитав коментарі від іноземних студентів про їх тяготи життя в Тернополі і від душі посміявся) Я сам тернополянин і кожен день переконуюсь як ці бідолашки “живуть в страху” по барах, нічних клубах і вулицях (ну і з тими ж “курвами”)=))))))) іноземець – він в будь-якій країні іноземцем і залишиться, просто на ставлення по-відношенню до себе він заслуговує своєю ж поведінкою! ось тому й вважаю дану статтю адекватною реакцією на стиль життя арабських та африканських осіб в Україні (зокрема й в Тернополі).
Відповісти
люди.що ви пишите?своє обурення або незгоду з чиєюсь поведінкою треба висловлювати коректно,і культурними словами.Ваші слова "говорять" про вашу культуру і менталітет дуже яскраво.А те що "гарні українськ дівчата " ходять поряд з іноземцями, більше свідчить про легковажнсть і доступність дівчат.Оце має більше вас обурювати і турбувати.Студенти з інших країн в нас тимчасово,а от ці дівчата - постійно , і шукають легких грошей і нічних розвах.Виходить,що дівчата хороші тільки тому, що наші українки...,їх бідних гвалтують, а от іноземці мавпи і маніяки, бо в них є гроші тут навчатись.Аж гидко від таких висновків.А свої,країнські, студенти що всі красунчики .?..і не напиваються?... і не бьються? А особливо ті в кого є гроші ведуть себе так ,ніби їм все і завжди дозволено
Відповісти
прочитавши цю статтю та коментарі до неї, прикро визнавати але ми по культурі напевне нічим не краще африканських племен. всі нації рівні незалежно від кольору шкіри та віросповідання. На цю газету слід подавати до суду не лише африканським та арабським студентам, але й українським жінкам (які себе поважають), адже їх обізвали "курвами". Хочеться запитати Миколу Мартинчука чи його мати і дружина також курви, бо вони є українки?? А що в цьому образливого. (встає Мартинчук зранку одна курва на кухні порається друга прасує сорочку -- сімя курв). А сам він хто??? І думаю слід задуматися українським чоловікам, чому українок приваблюють іноземці, що в них такого ??? Може в цьому проблема?? Нехай українці подивляться на себе коли напються, коли йдуть по вулиці мат за матом, курячи плюють де попало, це крутість чи безкультурство? Мені гидко дивитися і соромно за таких "укранців" як Мартинчук і йому подібні.
Відповісти
Цілком підтримую газету, на мою думку треба посилити контроль за тими хто до нас прїзджає. А то і не опамятаємось, і у нас буде ще одне Косово.
Відповісти
Всім \о з Івано-Франківська!
Відповісти
Останні новини
У Тернополі африканців зобразили мавпами
30 січень, 2012, 11:35