На Волині продовжують продавати алкоголь дітям

На Волині продовжують продавати алкоголь дітям
Майже 60 порушень на ринку алкоголю і тютюну встановлено у квітні на Волині. З них 3 ‒ продаж зазначених товарів неповнолітнім.

Перевіряючи представників бізнесу, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у квітні, працівники регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів у Волинській області виявили 59 порушень чинного законодавства у цій сфері, ‒ йдеться в повідомленні ГУ Міндоходів Волині.

Зокрема, фахівці управління зафіксували 13 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін на такі напої. Вісім разів перевіряльники фіксували продаж цигарок за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів.

Ще виявили 5 фактів, коли підприємці зберігали алкогольні напої і цигарки сумнівної якості з підробленими марками акцизного податку. У шести випадках алкоголь і цигарки реалізували без відповідних ліцензій.

Також у квітні виявили три випадки продажу тютюнових виробів та алкогольних напоїв неповнолітнім покупцям. Дев’ятнадцять фактів інших порушень стосуються готівкового обігу, відсутності супровідних документів на алкогольну та тютюнову продукцію, незастосування РРО та невидачі покупцям розрахункових документів.

Порушники чинного законодавства у сфері обігу алкоголю і тютюну тепер сплатять чималі фінансові санкції на загальну суму 129,4 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині продовжують продавати алкоголь дітям
14 травень, 2013, 09:51