Повідомили, чим у луцькому «Базиліку» отруїлися люди

Повідомили, чим у луцькому «Базиліку» отруїлися люди
За результатами епідеміологічного розслідування спалаху в кафе «Базилік», м. Луцьк, встановлено, що причиною спалаху є сальмонела.

Повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Нагадаємо, що у Луцьку у кафе «Базилік» на вулиці Кравчука, 11а отруїлися люди. Так, за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції звернулось 8 осіб, з них - 3 дітей. Інцидент трапився 15-16 серпня. Згодом у закладі прокоментували отруєння клієнтів.

Факторами передачі послужили епідемічно небезпечні страви – суші з використанням сирого морського окуня, котрий придбаний в торговому комплексі «Пасаж» без супровідних документів, товаро — транспортної накладної. Культури сальмонел виділених від хворих та морського окуня є ідентичними.

Обставинами, що сприяли виникненню спалаху є незадовільний санітарний стан приміщень кухні, порушення умов зберігання сирої та готової продукції, порушенням технології приготування страв, недотриманням правил особистої гігієни працівниками харчової потужності.

При дослідженні змивів з обладнання, інвентарю, посуду виділені бактерії групи кишкової палички в 72%, стафілокок – в 2.5%.

Персонал закладу обстежений на патогенну мікрофлору, у 9 виявлено стафілокок, а у офіціантки кафе – сальмонелу, яка не ідентична культурі сальмонели виділеної від хворих. Працівники, котрі є носіями сальмонели та стафілококу відсторонені від роботи для проведення лікування та контрольних обстежень.

В осередку проведено комплекс протиепідемічних заходів, заключна дезінфекція з наступним лабораторним контролем її якості.

Всі 10 хворих проліковані та виписані в задовільному стані.

Заклад відновив роботу з 30 серпня.

Для проведення позапланового заходу державного нагляду в кафе та вжиття заходів реагування щодо недопущення поширення інфекційного захворювання залучено Держпродспоживслужбу м. Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як виявляється, не "елітне" кафе, а нужник лінивого дачника. 9 працівників - носії зарази - це нонсенс. Вигрібна яма. Такого ще не було. Гадаю, що людина, яка хоч трохи себе поважає, туди не піде при жодних обставинах. Нехай вони там далі ковиряються в дупі пальцем і самі споживають свої страви.
Відповісти
В першу чергу виннні працівники санстанції на 95%. Вся торгівля продтоварами і громадське харчування "проходять" медогляд за хабарі. Санлікар приходить у заклад і відразу всім сповіщає, коли у нього (неї) день народження. Беруть грішми і натурою. Громадське харчування - це бруд, хвороби, сифіліс, гонорея, грибки. Про сальмонелу і стафілокок я вже навіть не веду мову. Якщо хочете жити, харчуйтесь дома. Навіщо вам пельмені з дохлих котят і чумних свиней!!!???
Відповісти
А інші їхні заклади думаєте не такі (форель,пурпур, шоу) , ще гірше, не раджу туди ходити взагалі якщо думаєте за себе
Відповісти
Санстанція ліквідована в Україні і працівників лабораторії не пускали у "Базилік" для перевірки відразу після отруєння! А от те, що цей заклад з сумнівною репутацією - це вони довели і елітні авто на парковках не спасуть цей заклад від банкрутства!
Відповісти
Суші з сирої риби ..в Луцьку, де вона не виловлюється, поставляється морожена-перепоморожена. Одні прохвесіонали наготували, інші гурмани наїлися.
Відповісти
Там хачується луцька псевдоеліта - ті, які рахують гроші, ворушачи губами і вважають себе пупом землі. Нехай харчуються - щастя їм і здоровя.
Відповісти
Останні новини
Повідомили, чим у луцькому «Базиліку» отруїлися люди
03 вересень, 2019, 22:13