Чи можна православним волинянам вінчатися з католиками або протестантами

Чи можна православним волинянам вінчатися з католиками або протестантами
Священники розповіли, чи можуть православні волиняни вінчатися з представниками інших релігійних конфесій. Так, церква ще вустами апостола Павла закликала своїх вірних брати шлюб "тільки у Господі", тобто поміж собою.

Але не існує жорсткої заборони на шлюб з представниками інших релігійних організації, так як і взагалі з невіруючими, повідомляє Православна Волинь

Зауважують, згідно з церковними канонічними правилами, Православна Церква не освячує вінчанням шлюби між православними і нехристиянами. Водночас вона з повагою ставиться до цивільного шлюбу, навіть коли лише одна сторона належить до православної віри.

Щодо церковного благословення на шлюб з католиками, членами Древніх Східних Церков (як то Вірменської Апостольської Церкви) та традиційними протестантами, які сповідують віру у Триєдиного Бога та визнають дійсність Таїнств Православної Церкви, то Українська Православна Церква, виходячи з міркувань пастирського милосердя до людських слабкостей, вважає такі шлюби можливими з благословення керівника архієрея за умови вінчання в Православній Церкві та виховання дітей у православній вірі.

Загалом такої практики сьогодні дотримується більшість помісних православних церков у світі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І сцунів з пцунами!
Відповісти
Те, зщо для сучасної церкви Біблія не авторитет, то це відомо. Священники самі собі протирічять, згадуючи, те що Апостол Павло закликав до шлюбу із вірними Господу, а далі говорять про можливість такого шлюбу навіть із атеїстами. Не маразм? Покайтеся, і віруйте в Євангеліє!
Відповісти
чисто як в лужу перднули
Відповісти
Останні новини
Чи можна православним волинянам вінчатися з католиками або протестантами
04 вересень, 2019, 19:39