Світловідбивні жилети: чи забезпечили ними луцькі школи. ВІДЕО

Світловідбивні жилети: чи забезпечили ними луцькі школи. ВІДЕО
В Україні з 1 вересня мали запровадити правило для учнів молодших класів носити в темну пору доби світловідбивні жилети. Таку інформацію розмістили на сайті Кабміну.

Тоді ж Уряд пообіцяв, що спецодягом забезпечать всіх і безкоштовно, повідомляє 12 канал.

Проте ні жилетів, ні навіть тендеру на платформі державних закупівель ProZorro. В обласному управлінні освіти теж знизують плечима. Мовляв, це не їх компетенція і інформації з цього приводу немає. А тим часом школи самостійно шукають як забезпечити учнів світловідбивними маніжками.

Таку співпрацю вони вже налагодили. Зокрема, для цьогорічних першачків вже є необхідний комплект. Частину ж жилетів школа отримала ще в лютому. Тоді світловідбивну маніжку дали і Назару.

Тим часом, у патрульній поліції таке нововведення вітають. Бо це підвищує безпеку на дорозі. Вони навіть проводять в школах майстер-класи з виготовлення флікерів (світловідбивних наклейок) та розповідають про безпеку на дорозі в вечірній час.

Зазначають, що штрафувати нікого не будуть. Поліцейські зізнаються, що досі немає норм, які б зобов'язували батьків стежити за тим чи носять їхні діти світловідбивачі. І жодних інструкцій з цього приводу правоохоронці досі не отримували.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Світловідбивні жилети: чи забезпечили ними луцькі школи. ВІДЕО
05 вересень, 2019, 08:25