Смітюх дбає про дітей – будує школу для мажорів?

Смітюх дбає про дітей – будує школу для мажорів?
Спеціально для дітей можновладних мешканців елітного поселення під Києвом – курортної Конча-Заспи - вирубали 9 гектарів цінного лісу обабіч Столичного шосе, що веде до заміських поселень.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів ТСН.

Такі жертви принесли заради школи-інтернату. Її будівництво виглядає, як режимний військовий об'єкт. Проте це - Голосіївський заповідник у Києві із цінними лісами, точніше, вже з їхніми залишками.

Журналістів зустріли нецензурною лексикою і забороною знімати. Таку «секретність» пояснюють тим, що будівництво тільки почалося і показувати його – «погана прикмета».

Благословення на це будівництво дали не будь-де, а в самій Київраді. Рішенням Київради приватній фірмі «Грітіс» було надано в довгострокову оренду 9 гектарів цінного лісового фонду, звісно ж із зміною цільового призначення - під забудову.

Минуло три роки і Київрада виділила 50 мільйонів державних гривень приватній фірмі-підряднику «МК Антарес» на розбудову тепло, -енерго і водопостачання для школи-інтернату в Конча-Заспі.

Виявилось, що ці фірми зареєстровані за однією юридичною адресою - в офісі однієї з найвпливовіших партій. І контролює обидві контори одна й та ж особа - народний депутат від Партії регіонів, волинянин Григорій Смітюх.

Однак сам Смітюх запевняє, що грошей, які виділялися з бюджету Києва, в очі не бачив.

«Ця школа, яку ви маєте на увазі, яка будується в Конча-Заспі, яку будує компанія «Грітіс» до цих грошей відношення не має. Наскільки я знаю, мережі дороги, які будуються державою в тих рамках, затверджені Київрадою. Що стосується школи, то вона будується виключно за приватні гроші, державних коштів зовсім немає», - каже Смітюх.

Та все ж потім нардеп зізнається - школу фінансуватимуть із держбюджету. Начебто, є відповідне рішення Кабміну.

Та гроші - то питання другорядне, коли мова йде про дітей. А тут будуть вчитись не тільки нащадки багатих і заможних, так звана «золота молодь», але й прості діти-сироти, нужденні - принаймні так запевняє депутат. Спеціально для сиріт тут замість густого лісу будують і готель, і концертний зал на 1 000 місць, і басейн риють. Кажуть, що буде навіть власний храм. Та скільки грошей планують заробити з такого благодійного бізнесу, Смітюх не зізнається.

«Окупність на такому проекті не ставиться, це соціальний проект. Він повинен бути на самозабезпеченні», - каже він.

Однак щодо того, чи буде це елітна школа для елітних дітей, чи елітна школа для безбатченків, чи й те й інше разом - плутаються у свідченнях всі причетні. На будмайданчику кажуть, що за документами це будівництво школи-інтернату. А от чи залишить вона такий статус після завершення будівництва - не впевнені.

Дехто з будівельників вважає, що в кінець кінців школа-інтернат «трансформується» у котеджне містечко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Смітюх
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мажор будує школу для мажорів. І скажіть після цього, що Смітюх не олігарх.
Відповісти
От у олігархів забаганки цяцянки. Немає коли й про людей подумати. Куди ж там. Всі в клопотах, аби тільки своє рильце в пушку було.
Відповісти
А ще PR-иться, що він про Волинь дбає. В області немає чим школи топити, а він "отприсків" олігархів ублажає.
Відповісти
партія регіонів це чума для бюджету України!
Відповісти
Партія регіонів - це чума для бюджету України. Знищуючи зви-чайні школи і медичні заклади, вони витрачають вивільнені кошти на будівництво вертольотних майданчиків, шкіл для ма-жорів і таке інше. Бажаю партії регіонів політичної смерті на чергових виборах. Думаю, тюрем для них в Україні виста-чить.
Відповісти
Ці Смітюхи справді смітюхи. Вилізли з камінь-каширського лайна, де спала на тапчані, застеленому соломою, уся сімя і на ньому робилися діти, а несуть себе, ніби вони родовиті дворяни. Не дай, Боже, з хама пана.
Відповісти
Останні новини
Смітюх дбає про дітей – будує школу для мажорів?
30 січень, 2012, 12:07