Нове приміщення для обласного хоспісу готують до переїзду хворих. ВІДЕО

Нове приміщення для обласного хоспісу готують до переїзду хворих. ВІДЕО
Волинська обласна лікарня "Хоспіс" нещодавно переїхала із Луцька до села Боголюби. Раніше цей заклад працював на території онкодиспансеру. Відтепер буде на місці, де було гематологічне відділення обласної лікарні.

Вранці 6 вересня медики перевезли двох пацієнток хоспісу в нове приміщення. Персонал – невдоволений переїздом. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Пацієнтка Любов Павелко перебуває в хоспісі 2 місяці. Каже, що невдоволена умовами, в які її переводять.

Медсестра Тетяна Савчук каже, що нове приміщення поки не готове до обслуговування побутових потреб пацієнтів.

Кухарка Галина Горовенко розповіла, що для пацієнтів хоспісу передбачене спеціальне харчування. Їжу для них мають готувати окремо.

«В нас мають поставити в куточку плитку. Подивіться, тут плита стоїть, а де ми маємо рухатись, де свою плиту поставиити? Я навіть не знаю».

Для того, аби вирішити всі проблеми, які виникли під час переїзду голова Волинської обласної ради Ірина Вахович зустрілась з медперсоналом, - йдеться в сюжеті Аверсу.

Завдяки сприянню Ірини Вахович хоспіс матиме окремий харчоблок і пральню. Разом із працівниками закладу їм вдалось підібрати приміщення, яке найоптимальніше підходитиме для роботи закладу.

Також голова облради наголосила, що колектив може вносити власні корективи у план приміщення.

Тож залишилось лише вирішити організаційні моменти та перевезти пацієнтів у нові приміщення.



Згодом одна з працівниць хоспісу Валерія Лесюк написала у facebook, що Волинська обласна лікарня "Хоспіс" буде окремим самостійним закладом, а всі питання медперсонау вдалось вирішити.

"Хочу вірити, що наш хоспіс буде одним із зразкових в Україні, бо у ньому працюють віддані своїй справі люди, залюблені у свою роботу. У них все вдасться!

А я побачила за вікном хоспісу чудову галявинку і мрію, що настане той день, коли лежачі хворі виїжджатимуть на прогулянку і дихатимуть чистим повітрям. Штат збільшиться і буде кому їх вивозити.

Дякую Ірина Вахович і всім причетним до цього дива представникам влади за прекрасну вироблену спільну позицію, підтримку та порозуміння! Усі ми є наш Луцьк і Україна!", - йдеться в дописі.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про Волинський хоспіс. Про те, що все в новому приміщені хоспісу все добре і готові до прийому пацієнтів - брехня та небачений цинізм вищого гатунку. Картинку, ніби-то все добре, роблять тільки для журналістів. Двох важко хворих жінок, лежачих 06.09.2019р. за 2-4 години, перевозять з однієї лікарні в іншу - з хоспісу біля онко - лікарні м.Луцька в так зване нове приміщення хоспісу в с.Боголюби, журналісти роблять необхідне інтерв’ю, картинку, зникають і тут же цих, двох хворих, чомусь з хоспісу де мов "все зроблено і гаразд" оформлюють та переводять в реанімаційне відділення вже в Боголюбську лікарню. Там відповідно негативне відношення до цих двох хворих пацієнтів, хоча деякі працівники відділення дають цим хворим свою їжу і як можуть підтримують їх психологічно. При цьому інших пацієнтів хоспісу чомусь не перевозять в так званек "нове" приміщення, бо там і немає куди фактично їх перевозити. Стан приміщення 07.- 08.2019р. ми бачили на свої очі, сказати що приміщення не готове для хоспісу, значить взагалі нічого не сказати, шкода, що фото не догадалися зробити. І що це тепер за відео-репортаж 07.09.2019р., проте що все гаразд? Цікаво, хтось з причетних до перевезення цих двох важких хворих замислювався, що їх дії мають ознаки кримінальних злочинів починаючи із службової халатності (недбалості, зловживання) до злочинів проти людини?
Відповісти
Останні новини
Нове приміщення для обласного хоспісу готують до переїзду хворих. ВІДЕО
08 вересень, 2019, 08:16