У табори планують відправити 68 тисяч волинських дітей. ВІДЕО

У табори планують відправити 68 тисяч волинських дітей. ВІДЕО
Волинська влада планує в 2013 році оздоровити майже 68 тисяч дітей.

Це - 56% учнів волинських шкіл, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Таку цифру озвучила начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Галина Карнаухова під час засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей.

Як наголосила Карнаухова, першочергово оздоровлюватимуть дітей пільгових категорій. Зокрема, планується охопити оздоровленням та відпочинком 1255 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1717 дітей-інвалідів, 7347 дітей із числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 20563 дітей із багатодітних сімей, 6533 дитини із малозабезпечених сімей.

Не обійдуть увагою і обдарованих дітей, дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села та інших пільговиків.



Усього у 2013 році буде працюватиме 12 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування, у яких планується охопити оздоровленням та відпочинком майже 5 тисяч дітей. У більшості з них перша оздоровча зміна розпочнеться з 10 - 15 червня. Першим стартуватиме у літньому сезоні позаміський заклад «Оберіг» (Ковельський район), який зустріне школярів вже 1 червня.

Крім того, в області передбачається відкрити 624 табори відпочинку (із них: 596 з денним перебуванням, 27 праці та відпочинку, одне наметове містечко), де активним дозвіллям охоплять майже 52 тисяч дітей. Більшість з них працюватимуть на базі загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Як правило, вони функціонуватимуть в одну зміну тривалістю 14 днів. Частина розпочне свою роботу 27 травня, інші - 1 червня.

Галина Карнаухова повідомила, що фактично оздоровча кампанія в області стартувала ще у лютому. Саме тоді розпочалося направлення груп дітей з Волині на оздоровлення до Міжнародного дитячого центру «Артек» (АР Крим) та Українського дитячого центру «Молода гвардія» (м.Одеса). Там цьогоріч побувало 92 школяра.

Як підкреслив заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, пріоритетним у процесі оздоровлення і відпочинку дітей і надалі залишаються «безпека перебування, безпека при перевезеннях, якісні оздоровчі послуги та харчування, яке відповідає найвищим стандартам».

«Ми повинні сконцентрувати усі зусилля, аби дати нашим дітям найкраще», - резюмував заступник голови облдержадміністрації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У табори планують відправити 68 тисяч волинських дітей. ВІДЕО
14 травень, 2013, 17:05