Волинь: головне за тиждень (13.05 - 19.05)

Волинь: головне за тиждень (13.05 - 19.05)
Тиждень, що майже минув, може запам'ятатися відкриттям туристичного сезону у місті Луцьку, акцією Партії регіонів "В Європу – без фашизму!", а комусь - і демонтажем фонтану в сквері на вулиці Горького (на фото).

ВолиньPost нагадує про головні події тижня 13-19 травня.

Понеділок, 13 травня

Цього дня ВолиньPost опублікував новину про інцидент, який стався між волинськими комсомольцями Олександром і Михайлом Кононовичами та журналістами видання.

Так, 12 травня журналісти спробували з’ясувати, чи законно здійснюється торгівля в одному з наметів Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки Луцька. У торговому об'єкті за прилавком вони побачили молодих комуністів.

Діалогу в комсомольців з журналістами не вийшло. Спочатку вони спробували розбити телефон журналістки Ірини Качан, а згодом покинули намет. Та ще й обізвали її "матєрщінніцею і пашлячкою".

А ще 12 травня в інтернеті з"явився сюжет, в якому футбольні вболівальники розповідали за що люблять луцьку "Волинь" та її тренера Віталія Кварцяного.

Вівторок, 14 травня

Серед подій, які відбулися власне 13 травня - прес-конференція начальника міліції громадського безпеки УМВС у Волинській області Володимира Поліщука.

Зокрема, він розповів про те, що в Луцьку пограбували квартиру батька гравця національної збірної України та мюнхенської "Баварії" Анатолія Тимощука. В цілому злодії забрали речей на 80 тисяч гривень.

Схоже назвали остаточну дату відкриття Центру надання адміністративних послуг у Луцьку. Спочатку казали, що це буде після Різдва, потім - у березні, згодом перенесли на квітень. Нині ж, зі слів міського голови Миколи Романюка, це зроблять до літа.

Ще одна обіцянка, яка пролунала 14 травня в мерії, - побудувати 20 нових зупинок транспорту.

А ввечері, 14 травня, у Луцьку відбулася акції Партії регіонів "В Європу – без фашизму!".

Варто зауважити, що не всі учасники заходу відважилися на те, щоб відповісти на кілька запитань журналістів ВолиньPost щодо фашизму.

Натомість у ВО "Свобода" стверджували, що їхні політичні опоненти - Партія регіонів - звозили людей на акцію "добровільно-примусово", а декому з учасників навіть платили гроші.

Пізніше голова Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Наход назвав цю акцію політтехнологією Партії регіонів.

Середа, 15 травня

Надвечір у Луцьку відкрили меморіальну дошку гетьману Івану Мазепі.

Також цього дня в мерії представили нового заступника прокурора Луцька. Ним став Сергій Мазурок.

А волинські інваліди, які працюють на підприємстві "Енергія–І", погрожували перекрити дорогу біля облдержадміністрації. З їх слів, держава не заплатила півмільйона гривень за виконану роботу.

Четвер, 16 травня

16 травня в Луцьку презентували Центр історичних досліджень, який займатиметься збереженням історичної спадщини Луцька та Волині на юридичному рівні та шляхом популяризації.

Цього дня луцький гурт "Фіолет" опублікував новий міні-альбом, який складається з 5 пісень та має назву "Атоми Щастя".

Приємна звістка у четвер прийшла в стан ФК "Волинь". Комітет Федерації футболу України з атестації клубів видав документ, який дозволяє лучанам грати в Чемпіонаті України з футболу серед команд Прем'єр-ліги, що відбудеться в 2013-2014 роках.

16 травня на Меморіалі Вічної Слави у Луцьку працювали ремонтники. Так, за 300 тисяч гривень оновлять стіну, на які викарбувані назви сіл, які постраждали в роки війни.

А в сквері на вулиці Горького розпочали демонтаж фонтану, який експерти називають найстарішим фонтаном з нині існуючих в Луцьку.

Для сотень лучан четвер завершився в обласному драмтеатрі, де приблизно сотня артистів під керівництвом Тетяни Ціхоцької влаштували шоу "Волинський Великдень".

П'ятниця, 17 травня

Цього дня в мерії Луцька змінили графік відключення гарячої води в оселях лучан, а в Східноєвропейському університеті імені Лесі Українки на карантин закрили гуртожиток №3. В одного з мешканців виявили інфекційне захворювання гепатит А.

А от для двох лучанок 17 травня 2013 року може назавжди закарбуватися в пам'яті. 19-річна Юлія Ковальчук і 17-річна Ілона Росоловська пройшли у фінал конкурсу краси "Міс Принцеса України 2013".

Субота, 18 травня

У суботу Луцьк розважався, хоча й для багатьох цей день був робочий: українці відпрацьовують довгі великодні вихідні.

Для початку в Луцьку відзначали День Європи. Місцевим школярам влаштували олімпіаду, на яку приїхали гості з Польщі, аби позмагатися у знаннях про Європу.

А святкування Дня Європи відбулося на Театральному майдані. Зокрема, тут "відгудів" фестиваль шкільної творчості "Євробачення" та діяв англомовний клуб під відкритим небом.

Також цього дня в обласному центрі Волині стартував туристичний сезон. Так, на головній площі міста відкрили систему туристичного ознакування, а сквері "Зоряному" відбувалася "Фотосушка".

Окрім цього, стартував "другий сезон" проекту "Екскурсоводи у відпустці". Так, автор книги "Луцьк у стародавній листівці, гравюрі та фотографії" Віктор Літевчук показав лучанам, де колись були монастирі, унікальні каплиці, ресторани та друкарні заможних євреїв.

Цікаво, що 18 травня стало відомо про кадрові перестановки у мерії: начальником управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради стала Віра Кудрявцева.

А завершився день прикрою для багатьох волинян новиною від Асоціації Молодих Реформаторів. В об'єднанні повідомили, що "Львівська залізниця" береться скасувати весь залізничний пасажирський транспорт, який сполучав Луцьк та Львів.

АМоРе ініціювало кампанію, під час якої збирають підписи волинян, які проти скасування поїздів.

Насамкінець 18 травня у всьому світі відзначалося як Міжнародний день музеїв. Не залишилася осторонь цього й Волинь. Так, в Луцькому замку відбулася атракційна європейська акція "Ніч музеїв", а в аптеці-музеї міста влаштували шоу: спочатку продемонстрували цікаві хімічні реакції, потім провели екскурсію з дегустацією води, приготовленою за давнім рецептом.

Неділя, 19 травня

У неділю чимало розважальних заходів скасували через відзначення Дня пам'яті жертв політичних репресій. Зокрема, біля меморіального пам'ятника жертвам політичних репресій на вулиці Кафедральній відбулася панахида, а кілька сотень учасників фестивалю "Вишиті обереги єднання" пройшлися від Замкової площі до Театральної в пам’ять про жертв політичних репресій.

"Вишиті обереги єднання" стали чи не єдиним заходом, які в мерії вирішили не скасовувати. Цього року лучани втретє спробували побити рекорд фестивалю - скласти рушник довжиною понад 1,6 тисячі метрів. Вони спромоглися скласти полотно, яке розтягнулося на 630 метрів.

Зате до Книги рекордів України потрапили луцькі школярі. Вони вишили "рушник об’єднання нації", до створення якого долучилися не лише українці, а й росіяни, представники народів Азії та Кавказу.

Також в межах фестивалю на сходах облмуздрамтеатру рушниками виклали слово "Луцьк".

А "фінальною нотою" дня став Фестиваль луцьких мам, який відбувся в центральному універмазі. Під час заходу навіть влаштували "Дефіле слінгомам". Мами виходили у слінгах, конструкцій для переноски дітей віком до 2-3 років.

Серед інших цікавих подій тижня:

Мешканка Луцька звернулася до міської ради з проханням забрати з її будинку білборд зі зображенням Юлії Тимошенко.

"Дорожники" завершили робити нове дорожнє покриття на колі Перемоги-Грушевського-Стрілецька-Яровиця-Винниченка.

Поблизу Північного ринку прямо на дорозі наполовину переламалася вантажіка.

За оцінками волинських опозиціонерів приблизно тисяча волинян стали учасниками акції "Вставай, Україно!" в Києві. А волинський нардеп Євген Мельник опинився в епіцентрі сутички між провокаторами та учасниками опозиційної акції.

Мельник намагався розбити цеглиною вікна БТРу, в середині якого ховалися провокатори.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де новина як кононовичи срали?
Відповісти
Останні новини
Волинь: головне за тиждень (13.05 - 19.05)
19 травень, 2013, 22:00