На Волині можуть збільшити виплати ветеранам ОУН-УПА

На Волині можуть збільшити виплати ветеранам ОУН-УПА
Волинська обласна рада може відкласти розгляд питання виплати матеріальної допомоги ветеранам ОУН-УПА.

Така пропозиція прозвучала 14 травня під час засідання постійної комісії облради з питань соціального захисту населення, трудових ресурсів та з питань, пов’язаних із ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС, - пише Волинський інформаційний портал.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод розповіла, що в області проживає 371 ветеран ОУН-УПА. Наразі їм передбачені виплати по сто гривень двічі на рік – у День Незалежності України та на День створення ОУН-УПА.

Також двічі на рік вони отримують по 170 гривень на оплату житлово-комунальних послуг. Окрім того, в деяких районах і містах області цим ветеранам виплачують матеріальну допомогу від 30 до 110 гривень щомісячно.

Згідно з проектом рішення, пропонується щомісячна матеріальна допомога ветеранам ОУН-УПА обсягом до тисячі гривень. Як зазначила Оксана Гобод, якщо встановити доплату обсягом 200 гривень, то з обласного бюджету доведеться щомісяця виділяти 74 тисячі гривень.

На це голова комісії Іван Вовк зауважив, що обласна скарбниця "не така вже й переповнена, щоб на це спрямовувати кошти".

Тому він озвучив пропозицію не підтримувати проект рішення.

Однак, більшість членів комісії прислухалися до ідеї депутата Віктора Коротуна - розглянути проект рішення при формуванні бюджету на 2014 рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якбі тих ветеранів було більше, то і не піднімали б їм виплати.
Відповісти
Якби тих ветеранів було більше, та ще й справжніх, то вониб тим губошльопам що учора на меморіалі зібрались, враз яйця повідкручувалиб.
Відповісти