На судові засідання водитимуть школярів

На судові засідання водитимуть школярів
На засідання суду для профілактичної роботи потрібно приводити школярів, аби вони наочно бачили наслідки порушення закону.

Про це 30 січня під час засідання координаційної наради повідомив голова Апеляційного суду у Волинській області Петро Філюк.

Він зазначив, що впродовж другого півріччя 2011 року вже близько п’ятиста школярів Волинської області побували на засіданнях суду. Це, на думку судді, дає можливість побачити роботу судової системи в цілому та є чудовим засобом профілактики злочинності.

Філюк розповів про випадок, коли двоє юнаків, побивши дівчину, поглумилися ще більше, справивши на неї свої потреби. Це були школярі. І хоча, згідно з законом цей злочин не є дуже тяжким, а хуліганством, однак школярі, що були присутні на розгляді справи, з презирством оцінили вчинок своїх однолітків.

«Я бачив очі, коли вони заходили в зал і віталися з ними, хоча вони були арештовані. І коли вони вийшли з залу. Зовсім інші», – каже Філюк.

Відтак, голова Апеляційного суду запропонував, аби через сприяння управління освіти учнів приводили на судові засідання.

«За друге півріччя 500 дітей прийшло на засідання. Звичайно, ми не ліквідуємо злочинність, але це дає позитив», – зазначив Петро Філюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.