Клімчук просить власників готелів і барів «показать лічіко»

Клімчук просить власників готелів і барів «показать лічіко»
Якщо волинські кафе, бари та готелі не почнуть легально працевлаштовувати своїх працівників, то їм загрожує закриття.

Про це під час координаційної нарад з керівниками правоохоронних органів повідомив голова обласної адміністрації Борис Клімчук.

Він зазначив, що нині Волинська область знаходиться на 23 місці в державі за рівнем легалізації заробітної плати. Ще кілька років тому Волинь була на 27 місці. Хоча і рівень зарплати, за словами губернатора, на Волині залишається нижчим від середньо українського - нині вона ледь перейшла межу в 2 тисячі гривень.

Разом з тим, є в області 30 підприємств, котрі боргують заробітну плату. Загальний борг на кінець року становить 6,4 мільйона гривень.

«Я би хотів, аби ви уважно подивилися діяльність готелів і ресторанів в частині легалізації працівників. Такі спроби робили на початку минулого року. Через рік люди не оформлені, не найняті на роботу. А це й техніка безпеки», - звернувся губернатор до прокурорів.

«Прийшла пора власникам легалізуватися, «показати лічіко». Нехай собі живуть на «чайових», але нехай це буде добавка до легальної зарплати. Не може бути офіційна зарплата 90 гривень. Навіть якщо прийдеться застосувати засоби впливу закриття: «сім років мак не родив – голоду не було», - зазначив Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Клімчук просить власників готелів і барів «показать лічіко»
30 січень, 2012, 14:05