В Україні хочуть узаконити торгівлю дітьми, - волинський нардеп

В Україні хочуть узаконити торгівлю дітьми, - волинський нардеп
Депутати Верховної Ради не підтримали проект Закону про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення, направивши його на повторне читання.

Лише 123 парламентарі підтримали міждержавне усинувлення. Це – депутати з фракцій «УДАР» та «Батьківщина». З волинян прихильниками такої ідеї є позафракційні депутати Степан Івахів, Сергій Мартиняк та Ігор Єремеєв, - повідомляє парламентський кореспондент Сергій Шаповал.

Лише поодинокі депутати з Партії регіонів підтримали документ, а комуністи і «свободівці» виступили категорично проти приєднання України до Конвенції.

Позицію «Свободи» озвучив волинський нардеп Євген Мельник:

«Влада відкрито демонструє своє огидне антиукраїнське обличчя. Вони вже дісталися до найсвятішого, до дітей. В разі ухвалення цього закону почнуть торгівлю дітьми-сиротами. Безперечно кожна дитина сирота повинна бути зігріта теплом української родини і не можна віддавати наших дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. Навпаки, Україна повинна турбуватися про власний генофонд, і заборонити усиновлення дітей іноземцями. Але владі не до того, вони не хочуть почути думку українців стосовно цього і сьогодні, без громадського обговорення, пропихають цей закон. А насправді вони хочуть займатися кіднепінгом, продажем дітей».

«Цим законом передбачено створення в Україні цілих іноземних представництв, котрі будуть відбирати дітей, щоб їх згодом продавати. Це черговий антиукраїнський закон Януковича, який свідомо нав’язує українцям несприйнятні принципи, які підривають моральність суспільства, як це було 15 лютого 2011 року. Тоді ВРУ ратифікувала європейську конвенцію усиновлення дітей одностатевими парами в супереч Конституції України», - заявив Мельник.

Депутат Леся Оробець («Батьківщина») запропонувала депутатам-противникам усиновлення дітей іноземцями усиновити хоча би по одній українській дитині.

Ірина Геращеко (УДАР) також виступила з критикою такого голосування Ради.

А Ганна Герман закликала депутатів не ідеалізувати Захід, а доопрацювати документ таким чином, щоб Україна могла у подальшому котролювати умови життя дітей за кордоном, бо законодавство цілого ряду зарубіжних країн забороняє втручання в сімейне життя.

Процедуру повторного читання законопроекту підтримали 287 депутатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дибіли свободівці собі накрали грошей, а про дітей не думають

Дітки мали шанс нормально пожити за кордоном, а тепер мусять жити в цій дибільній державі, хоча ні не жити існувати
Відповісти
Ці тупорилі свободівці вже задовбали!!! Якого ви милого там робите? Тільки й чути що депутат заявив те, виступив проти того, чи засудив те..... І все!!!! Тільки язиками ляпають!!!! Хіба ми для цього вас обирали?

Де програма виходу з кризи? Де ваші реальні законопроекти щодо покращення економічного становища українців?
Де воно? Ви казали що рука не здригнеться, але у відповідь чуєм лише чуєм популіські заяви і бійки в парламенті

Це імітація роботи
Відповісти
Останні новини
В Україні хочуть узаконити торгівлю дітьми, - волинський нардеп
15 травень, 2013, 13:01