Стрілянина у Карпилівці: поліцейські та поранені чоловіки розповіли подробиці інциденту. ВІДЕО

Стрілянина у Карпилівці: поліцейські та поранені чоловіки розповіли подробиці інциденту. ВІДЕО
Двоє чоловіків з вогнепальними пораненнями в обласній лікарні, двоє поліцейських – зі струсом мозку та забоями у Ківерцівській райлікарні.

Такі наслідки «нічного спілкування» між селянами та поліцією поблизу села Карпилівка Ківерцівського району. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, інцидент трапився 11 вересня близько опівночі.

Під час здійснення патрулювання Ківерцівського району, неподалік села Карпилівка співробітники групи реагування патрульної поліції Ківерцівського відділу поліції за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Fiat Scudo». Водій автомобіля, 46-річний мешканець села Карпилівка, відмовився виконувати законні вимоги поліцейських та надати документи на автомобіль.

Наразі двоє поліцейських перебувають на лікуванні у неврології.

Завідувачка відділення Оксана Ващук їхній стан характеризує так:

«Поступили зі скаргами на головний біль дифузний, нудоту, була блювота, короткочасно втрачали свідомість. Було поставлено діагноз закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, наявні забійні рани та садна. Такі травми можна отримати внаслідок побиття».

Поліцейський Юрій Прокопчук під час розмови із керівниками обласної поліції розповів, що цієї ночі він був на патрулюванні разом з напарником біля Карпилівки. Зупинили машину місцевого жителя. Той відмовився надати документи на автомобіль та покликав на місце односельчан. Каже, ті приїхали зі зброєю.

«З карабіном – наставляє на мене, я відразу дістаю табельну зброю. Я тільки повертаю голову – бачу, що б’є його (напарника) ногою по голові, він відлітає від удару, ті на мене йдуть. Я роблю два попереджувальні постріли», - каже поліцейський Юрій Прокопчук.

Зі слів поліцейського водій машини на нього напав: «Я йому стріляв, виходить, в нижню кінцівку, в ногу. Він не реагував, я думав, що патрони холості. Він мене завалив в рів і почав очі видирати, я його якось скинув і після цього другий почав мене добивати і хотів забрати зброю».

У палаті обласної клінічної в хірургічному відділенні перебувають двоє мешканців Карпилівки. В обох – вогнепальні поранення ніг.

Один з них - Олександр Шнит каже, що поліцейські його безпідставно зупинили: «Один мене витягував, другий балончик взяв – почали пшикати. Я впав на коліна. Один тримав, інший бив, я кажу, що ж ви робите. І це вони били мене й приїхали хлопці. Діма підійшов розбороняти, і він вистрілив в нього, а в мене вистрілив ще до них, як їх не було. Це я при тому всьому й не чув, як вони вистрілили».

Інший чоловік з вогнепальним пораненням, Дмитро, не захотів називати своє прізвище.

«Приїхав, бачу, один сидить на дядькові, інший – б’є ногою в голову. Я хотів того відібрати, а він мені вистрілив в ногу. Все. Хотів просто відпихнути. Якби ми не приїхали – вони його вбили б. Вони з простреленою ногою людину били ногами».

Олександр Шнит каже, що зброї у його товаришів не було.

«Уже не знають, як викрутитись – то зброю нам приписують. Якщо в нас була зброя – то в них ні один не прострелений, правильно, ні? Ніхто їх не бив, пальцем не чіпав».

Лікар-хірург Богдан Степан каже, що стан чоловіків стабільний, загрози життю немає.

«Вони перебуватимуть на стаціонарному лікуванні, доки не буде заживлення повного – тоді вже вони будуть відправлені додому на доліковування за місцем проживання. Вони проходять планове стаціонарне лікування з усім комплексом заходів, які потребують пацієнти даної групи».

Начальник поліції області Петро Шпига розповів, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею 345-ю – опір працівникам поліції.

«На даний час встановлені практично всі учасники події, вирішується питання в рамках кримінального провадження по всіх слідчих діях і по їх затриманню. Ми знаємо, що було до 10 осіб, точно вже 5 осіб встановлено, бо є записи від боді-камер, які були на поліцейських».

Правомірність використання зброї співробітниками поліції вивчають слідчі Державного бюро розслідувань.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я мєнтам не вірю.
Відповісти
Зупинили тебе безпідставно, а ти зразу мичиш... Покажи документи і їдь собі далі, я завжди так роблю, жодних проблем. Якщо, звичайно, немає що приховувати...
І ще маю кілька питань:
1) чому Діма не називає прізвище? Чогось боїться? Хай заспокоюється, бо вже не сховається;
2) а де взявся Діма, якщо того здорового ніби-то зразу скрутили, напшикали тереном і то так, що не чув і не відчув коли йому ногу прострелили? Діма каже «приїхав», тобто приїхав після дзвінка цілеспрямовано. Людина, яка проїжджала випадково, сказала б «проїжджав мимо, бачу...». Діма, то як твоє прізвище і хто з тобою був?
3) де опіки на очах після газу?
4).......
5).......
Порада керівництву поліції:
1) Пам’ятати, що в штанах є яйця, всіх, хто підняв руку на мєнта - закрити. Має бути порядок;
2) опублікувати відео з камер.
P.S. Всі хочуть жити як в Америці, а там вже було б як мінімум мінус два....

Відповісти
дати розбишакам по років 5 а поліцейські зробили все правильно
Відповісти
мусорам не вірю
Відповісти
Це не думка.Це фантазія.Поліціянти не знають законодавства і це факт.
Відповісти
Закрити засранців.Вони вже давно хваляться як вони у себе в карпилівці ментів строять...
Відповісти
Якщо водій прав, то чому було втікати? І чого аж п'ятеро на підмогу приїхало, причому так вчасно? Попривикали, всі свої права знають, тільки обов'язків не виконують. Мєнти праві, а то там нікому порядки не писані. Тільки якби ДТП якесь сталося, то як би кричали, що мєнти не реагують? Тільки не двох, а всіх треба було скрутити.
Відповісти
Для чого робити попереджувальні постріли? Для чого стріляти в ноги? Відразу в тулуб і все. Чому поліція собі підмогу не викликала? Опублікуйте повне, нередаговане, відео з натільних камер копів і все стане на свої місця. Не розумію тих, хто захищає п'яних.
Відповісти
Впаяти цим полюхаям по 5 років за супротив, і провести позапланові рейди а то розпоясалося місцеве бидло.
Відповісти
Людина реально відчула загрозу з боку працівників поліції тому й визвала на допомогу друзів.В чому проблема шановні захисники нової поліції?Схоже,що свої коментарі пишете прямо з райвідділків.Не збуваймо,що чоловік вночі знаходився один проти двох озброєних правоохоронців...У версію поліцаїв віриться дуже мало,тим більше лежать вони в лікарні з дуже сумнівнми травмами на відміну від двох чоловіків із вогнепальним пораненням.Всі крапки над і поставлять записи з бодікамер патрульних.В цьому думаємо компетентно розбереться ДБР...
Відповісти
ту людину (біснувату) знає вся округа. хай поліція спитає людей , за того 46річного чи хто шо добре за його скаже. хіба друззя його . бо такі сами як він.
Відповісти
ту людину біснувату знає вся округа. хай поліцаї спитают людей за того 46річного. за його нихто доброго не скаже. хіба його друзя такі сами прибиті.
Відповісти
Відчув загрозу збоку працівників поліції? Ви про що! Та цей нелюд сам загрозу для суспільства становить. А що його так чуть не забили, що ні синяка нічого на ньому немає. Скільки йому безнаказано вже з рук зійшло, то ще мало получив.
Відповісти
Відчув загрозу збоку працівників поліції? Ви про що! Та цей нелюд сам загрозу для суспільства становить. Так його мало не забили, що ні синяка ні подряпини не видно. А сам що витворяв і скільки йому з рук завжди сходило. То ще мало получив.
Відповісти
І саме головне якщо цих недоколиханих не закриють. То значить що Поліцаї самі і винні в цих проблемах...
Будемо бачити чи після цього всього поліція знову візьме хабаря чи зробить приклад решті що можна закрити. А то так і будуть всіх трощити знаючи що можна заплатити
Відповісти