США стягує до Червоного моря військові кораблі

США стягує до Червоного моря військові кораблі
Бойові кораблі ВМС США - атомний підводний човен «Аннаполіс» і ракетний крейсер «Момсен» - пройшли через Суецький канал з Середземного до Червоного моря – Сполучені Штати нарощують військово-морську присутність у районі Перської затоки.

Про це інформує ТСН.

На озброєнні обох кораблів - системи запуску крилатих ракет «Томагавк», які зазвичай використовуються для придушення сил ППО противника і знищення інших важливих цілей.

За даними єгипетських ЗМІ, на час проходження через канал Каїр вжив підвищених заходів безпеки, побоюючись нападу на кораблі з боку терористів. Куди саме спрямовуються «Аннаполіс» і «Момсен», не повідомляється.

Аналітики констатують: тепер усім видно, що США відверто нарощують військово-морську присутність у районі Перської затоки. Зокрема, тиждень тому туди увійшла група кораблів на чолі з авіаносцем «Авраам Лінкольн». У його ескорті також був присутній один британський і один французький корабель.

Усе це відбувається на тлі різкого погіршення відносин між Заходом та Іраном, викликаного розбіжностями щодо ядерної програми Тегерана.

Американці та європейці пригрозили сильно ускладнити експорт іранської нафти. Натомість Іран пообіцяв у разі цього перекрити Ормузську протоку, через яку на ринки надходить до чверті всієї видобутої у світі нафти. Вашингтон у відповідь пригрозив силовим вирішенням конфлікту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
США стягує до Червоного моря військові кораблі
30 січень, 2012, 14:30