Жириновського оголосили персоною нон ґрата в Киргизії. ВІДЕО

Жириновського оголосили персоною нон ґрата в Киргизії. ВІДЕО
Киргизькі депутати розцінили слова скандального лідера ЛДПР про те, що Росії варто було б забрати Іссик-Куль як образу державності.

Депутати парламенту Киргизстану оголосили Володимира Жириновського персоною нон ґрата. Відповідне рішення було підтримано більшістю голосів, ‒ пише Дзеркало тижня.

Таким чином киргизькі депутати відреагували на скандальний виступ лідера ЛДПР у квітні в російській Держдумі, коли він запропонував за борги забрати у республіки озеро Іссик-Куль.

Тоді Жириновський заявив, що якийсь кандидат в президенти Киргизстану раніше пропонував Росії «цілу область», якщо російська сторона допоможе йому прийти до влади.

«Значить, вони готові віддавати. Дійсно, в Киргизії є не тільки корисні копалини... Є можливість використання гідроресурсів. Якщо вони нічого цього не хочуть віддавати... нехай віддадуть Іссик-Куль. Чудове тепле озеро, яке краще, ніж Чорне море, що не загиджене, пісочок, кругом села, де по-російськи говорять, харчування є. Що заважає?!» ‒ заявив політик.

Киргизькі депутати розцінили його слова як «образу киргизької державності».

Своїм рішенням парламент доручив Міністерству закордонних справ Киргизстану розглянути питання про небажаність вʼїзду Жириновського в республіку.

Зазначимо, що Жириновський часто допускає образливі висловлювання і щодо України. Так, під час візиту до Києва в кінці січня Жириновський заявляв, що в Україні єдиною державною мовою потрібно зробити російську, а також перейти на московський час. Раніше він також пропонував включити Україну і Білорусь до складу Росії як федеральні округи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на нашого
Відповісти
що вчора на мітингу.ручкі тоже так..
Відповісти
ржунімагу "свиней там не было до прихода русских" (53 секунда)
Відповісти
Останні новини
Жириновського оголосили персоною нон ґрата в Киргизії. ВІДЕО
15 травень, 2013, 17:20