Розповіли про родину 12-річної породіллі зі сміттєзвалища у Рівному. ФОТО. ВІДЕО

Розповіли про родину 12-річної породіллі зі сміттєзвалища у Рівному. ФОТО. ВІДЕО
Випадок, коли у Рівному 12-річна дівчинка народила дитину, лікарі перинатального центру називають унікальним. Адже пологи в такої юної мами ще не приймали.

Ускладнювало пологи те, що дівчина нічого не розуміла українською, - пише Радіо трек.

"Це дитина настільки маленька — всього 12 років. Іноді жінки у 20 чи 30 років не розуміють механізму болю. А це дитина. Не можеш їй чітко пояснити механізму болю. Пояснюєш, а мама перекладала, дитина була шокована", — зазначила лікар-акушер Олена Садова.

Пологи пройшли без ускладнень. Юна ромка народила доношеного хлопчика — зростом 47 см і вагою понад 3 кілограми. Дитина проходить комплексне обстеження.

"Мама переживає за свою дитину, маю на увазі 12-річну. Приходить до дитини, хоче годувати груддю, але в дитини є вроджена вада. Тому не може використовувати грудне. Зціджує молоко, приносить. Все інше забезпечуємо", — додала заступник головного лікаря Галина Ковальова.

Поряд з палатою чергує бабуся. Жінці — всього 27 років. Вона сама рано народжувала. Від спілкування відмовляється, але запевняє — хлопчика заберуть.

На сміттєзвалищі мешкають кілька родин ромів. Сортують відходи та живуть у будиночках, які власноруч спорудили. У таборі ромів батька знають, але покликати відмовляються. Кажуть, із юною мамою він давно живе у цивільному шлюбі.

"Татові 20 років. Рівно, якщо не більше. Він забирає, не відмовляється від дитини», — сказав представник табору Володимир Пап.

Чи віддадуть малюка ромам, які приїхали із Закарпаття, вирішуватимуть соціальні служби. Там почали з’ясовувати всі обставини справи, адже у період вагітності 12-річна дівчина не ставала на облік.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дитину потрібно віддати.Роми-це окремий світ...Не лізьте до них зі своєю цивілізацією.
Відповісти
Останні новини
Розповіли про родину 12-річної породіллі зі сміттєзвалища у Рівному. ФОТО. ВІДЕО
17 вересень, 2019, 10:03