Верховну Раду «окупували» письменники. ФОТО. ВІДЕО

Верховну Раду  «окупували» письменники. ФОТО. ВІДЕО
Народні депутати України проігнорували слухання із розвитку українського книговидання

Тому їхні місця зайняли видавці, письменники та небайдужі громадяни, - пише Газета.ua.

Слухання проходили у Верховній Раді 15 травня з офіційною назвою: "Українська книга: реалії сучасності й перспективи розвитку вітчизняного книговидання й книгорозповсюдження".

До слова були запрошені нечисленні народні депутати, а також видавці, письменники, які підіймали питання скорочення видавництва українських книжок та бібліотек.

"При нормальному законодавчому регулюванні видавцям не потрібні державні гроші. Ми готові самі видавати книги і забезпечувати ними українців. ВР потрібно лише 226 руками натиснути 326 кнопок й ухвалити нормальний закон, яким вирішиться ряд проблем. Зокрема, захист ринку, створення і збереження мережі розповсюдження видань і врегулювання ПДВ на книги. Потрібно перенести друк книжок в Україну, що призведе до створення нових замовлень і, відповідно, робочих місць для гуманітарної інтелігенції в умовах кризи", – говорить письменник та видавець Віталій Капранов.

У залі пленарних засідань Ради зібралося лише приблизно 15 депутатів та представників міністерств, що викликало обурення у присутніх видавців.



"Сенсу немає розмовляти між собою, якщо влада нас не хоче слухати. А такий "інтерес" демонструється, коли мова заходить про книги, на превеликий жаль. Шановні парламентарі, радьтеся з фахівцями. Слухання – щоби слухати, а ви не приходите. "Свобода", ми за вас голосували. Де ви в залі?", – наголосив Капранов.

За результатами проведення парламентських слухань ухвалили рекомендації по врегулюванні проблемних питань українського книговидання.

Нагадаємо, Кабмін затвердив концепцію державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної видавничої продукції і читання на 2014-2018 роки на суму в 500 млн гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Верховну Раду «окупували» письменники. ФОТО. ВІДЕО
16 травень, 2013, 09:56