Експерт назвав політтехнологією антифашистський мітинг у Луцьку

Експерт назвав політтехнологією антифашистський мітинг у Луцьку
Антифашистський мітинг у Луцьку – реальна політична технологія влади та Партії регіонів в контексті підготовки до президентських виборів 2015 року, вважає голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход.

«Так званий мітинг «В Європу – без фашизму», що пройшов у місті Луцьку 14 травня, а також аналогічні мітинги у інших містах Західної України мали небагато спільного з протидією загрозі фашизму, а були реальною політичною технологією влади та Партії регіонів в контексті підготовки до президентських виборів 2015 року», - цитує Находа Волинь Медіа

«Заявлені ініціатори мітингу – ветеранські та молодіжні громадські організації Волині – мали дуже незначне відношення до його організації. Реально ним займались керівники виконавчої гілки влади області (керівництво облдержадміністрації та районних державних адміністрацій) за серйозної підтримки обласної організації Партії регіонів. А координували підготовку заходу працівники управління інформаційної діяльності та комунікацій (колишнє управління внутрішньої політики) ОДА», - каже Михайло Наход.

«Масовку» для мітингу забезпечили переважно чиновники районних адміністрацій та працівники бюджетних установ. Очолювали делегації з районів безпосередньо голови або заступники голів РДА. Так, можливо усі ці люди взяли відпустки за власний рахунок чи відгули для того, щоб приїхати на мітинг. Проте їхали вони до Луцька далеко не через антифашистські переконання», - вважає експерт.

Він додає, що на його думку з власної ініціативи на мітинг прийшли хіба що провладні депутати місцевих рад та партійні активісти. А таких було не більше 10 % від загальної кількості.

«З назви мітингу випливає, що його ініціатори бачать Україну членом Європейського Союзу. Проте на Меморіалі Слави не було навіть жодного прапору Європи, тоді як було не менше 1000 знамен Партії регіонів та близько півсотні національних прапорів», - зауважує голова ЦПАВК.

Наход називає такі мотиви проведення мітингу:

Перше – показати гарну телевізійну картинку організованих противників віртуального фашизму та протиставити «конструктивні владні дії» «деструктивним діям опозиції». Це дуже логічно виглядає в контексті підготовки фінальної частини акції «Вставай Україно!» у Києві 18 травня;

Друге – здійснити тест на мобілізацію власних людських ресурсів (шляхом звезення чиновників та бюджетників). Перевірити ефективність роботи обласних та районних керівників в контексті підготовки до виконання завдань в умовах досить жорсткої наступної президентської кампанії;

Третє – показати, що основним ідеологічним ворогом влади є ВО «Свобода», яка стоїть на радикальніших позиціях, ніж інші опозиційні сили. Вивести політичне протистояння з формату «Янукович – Тимошенко (чи інший представник об’єднаної опозиції)» у формат «конструктивна влада – загроза фашизму від «Свободи»;

Четверте – «забити черговий клин» у внутрішні стосунки всередині опозиції. Вибудувати в її стані таку атмосферу, щоб ліберальні опозиціонери відвертались від радикальних опозиціонерів, а на президентських перегонах було як мінімум два кандидати у президенти з середовища «Батьківщини», «Свободи» і УДАРу.

За результатами вчорашнього мітингу можна зробити один чіткий висновок: влада розглядає чиновників та бюджетників у якості «гарматного м’яса» в боротьбі за збереження влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чергова нісенітниця від Партії регіонів, знову розсмішили людей, фашисти давно вже вимерли, як і більша половина ветеранів ВВВ, а регіонали все ніяк не заспокояться... як не "покращенням" займаються, то боротьбою з "фашизмом"... хі-хі...
Відповісти
Молодець експерт, роз,яснив що це політтехнологя. Я ж бо, по простоті душевній думав, що це просто бізнес проект по продажу картоплі.
"Про який фашизм іде мова", про гноблених євреїв Коломойських,Фірташів, Рабиновичів, Геп і Доп, Калесніченків на яких жирують українські фашисти селяни? Про вгодованих полішуків на вишках концтаборів, в яких гинуть голодні пінчуки і боголюбови з меламедами? Про те, як українці гноблять інші нації і народності України, жирують захопивши і вкравши фабрики, заводи.. не даючи бідняжкам вести традиційний бізнес в дрібненьких лавках? У....фашисти...бандьоравци!!!Тобто волинських каклів найбільше турбує не те, що немає роботи, не знають де взяти кошти на "безкоштовну" освіту дітей, та "безкоштовну" медицину, дружини і дочки на "заробітках" на чужині, "правоохоронці" - ОЗГ в погонах, продажні суди і хапуги чиновники. Їх більше хвилює ситуація з апартеїдом в ЮАР та місцеві селяни фашисти, які жирують на бідних іновірцях Рабиновичах...?
Відповісти
От в черговий раз провели провладну акцію із числа бюджетників районів області та звісно за рахунок бюджетних коштів та в робочий час. а за ті кошти скільки мжна булоб перевезти дітей до школи.
Відповісти
Їх поставили перед вибором: або мітинг,або робота.І скільки ми - УКРАЇНЦІ таке терпітимо?
Відповісти
а в любешові пішли на хитрість, сказали що везуть на екскурсію, а по-завершенні так званої екскурсії, головний націоналіст ( в минулому ) Калимець всім вояжаторам видав по 50 грн
Відповісти
Останні новини
Експерт назвав політтехнологією антифашистський мітинг у Луцьку
16 травень, 2013, 10:01