Українська делегація покинула засідання ОБСЄ через заяви пропагандистки про Крим

Українська делегація покинула засідання ОБСЄ через заяви пропагандистки про Крим
Засідання ОБСЄ у Варшаві покинула українська делегація. Така реакція була на заяву пропагандистки про «російський Крим».

Про це повідомляє Znaj.ua, посилаючись на телеканал ATR.

«Українська делегація призупинила участь у робочому засіданні. Зараз проводяться консультації з партнерами щодо подальших дій», — йдеться у повідомленні.

Так, головний редактор проросійських видань «Кримська газета» і «Кримський журнал» Марія Волконська на засіданні ОБСЄ заявила, що анексований Крим – це РФ. Після цієї фрази спікери оголосили дві технічні перерви, посилаючись на міжнародні документи.

Варто відзначити, що проти пропагандистки відразу виступили Україна і Канада, а російська сторона передбачувано підтримала Волконську.

Незважаючи на дві технічні перерви і незгоду модераторів, журналістці все ж дали слово. І відразу після скандального виступу українська делегація залишила зал засідання, що підтвердив один з її членів Андрій Чесноков.

Згодом представники США, Канади і низки країн ЄС, Швейцарії та Грузії виступили із заявами про підтримку територіальної цілісності України.

Наразі українська делегація в ОБСЄ після демаршу через заяву про "російський Крим" прийняла рішення поки не припиняти роботу в нараді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
україньшькій отарі місце на полонині!
Відповісти
тобто одна російська курва змусила покинути засідання цілу делегацію? це як варто себе не поважати. безхребетні. от вам і причина постійної стурбованості інших країн.
Відповісти
Останні новини
На Волині виміряли радіацію
18 вересень, 2019, 02:14
Українська делегація покинула засідання ОБСЄ через заяви пропагандистки про Крим
18 вересень, 2019, 01:16