Ківерці можуть «поповніти» на 50 гектарів

Ківерці можуть «поповніти» на 50 гектарів
Ківерцівська міська рада просить уряд передати місту понад 50 гектарів території військового містечка.

Відповідне рішення опубліковане на сайті ради.

Йдеться про передачу в комунальну власність земельної ділянки загальною площею 51,58 гектара або її частини, що є у користування Міністерства оборони України (військова частина А63756) у Ківерцях на вулиці Жукова.

У 2007 році частина території військової частини площею 2,4 гектара була передана місту.

Варто зауважити, що територія площею 51,58 га знаходиться у межах міста, у межах генерального плану забудови. Частина цих земель вкрита лісовими та фруктовими насадженнями, також є рілля, що використовується жителями військового містечка для ведення городництва.

Передача цієї ділянки або хоча б частини цих земель у міську комунальну власність дасть можливість громаді розв’язати проблему відсутності вільних площ для розміщення соціальних, промислових об’єктів.

Нині на обліку у Ківерцівській міській раді на одержання земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва перебуває майже тисяча людей. Земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва у місті Ківерці не виділялися з 1998 року.

Оскільки місто займає 848 гектарів і з усіх сторін оточене землями лісового фонду, то передача земель військової частини у комунальну власність стане дуже важливим фактором для покращення інвестиційної привабливості міста, раціонального використання земель і, що дуже важливо, дасть можливість багатьом ківерчанам покращити їхні житлово-побутові умови.

Фото: Ківерці on-line

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Немає вже що деребанити...
Відповісти
Що ти там розказуєш 1000 людей на черзі... а виділялась остання ділянка 1998 року.
Відповісти