На Волині тисячі роботодавців платили працівникам зарплату, меншу за «мінімалку»

На Волині тисячі роботодавців платили працівникам зарплату, меншу за «мінімалку»
У 2019 році на Волині виявили понад 4 500 роботодавців, які платили найманим працівникам зарплату, що нижча від мінімально встановленого розміру, а це на сьогодні – 4 173 гривні.

Про це під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації розповів, виконувач обов’язків начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Сергій Кондратюк.

За його словами, цьогоріч податківці здійснили 262 рейди, в результаті яких виявили 704 неоформлених найманих працівників. Кондратюк запевнив, що за результатами проведеної роботи працівників-«зайців» таки оформили.

Він додав, що 4537 об’єктів господарювання цьогоріч дозволяли собі виплачувати працівникам зарплату, нижчу від мінімально встановленого розміру. З такими роботодавцями провели роботу як податківці, так і відповідні комісії, створені при органах місцевого самоврядування.

«3200 суб’єктів господарювання переконали. Вони зреагували і підняли зарплату до мінімально встановленого розміру, а подекуди і вище», - запевнив Кондратюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині тисячі роботодавців платили працівникам зарплату, меншу за «мінімалку»
18 вересень, 2019, 14:50