У громаді під Луцьком запровадили шкільні служби порозуміння

У громаді під Луцьком запровадили шкільні служби порозуміння
У рамках проекту «Превенція конфліктів серед дітей і дорослих через шкільні служби порозуміння» у Боратинській громаді створили ШСП у трьох місцевих школах I-III ступенів – ЗОШ с. Боратин, ЗОШ с. Рованці та Баївській ЗОШ.

Про це йдеться на сайті громади.

Додамо, що Боратинська сільська рада перемогла у конкурсі проектів Громада для людини: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг, що впроваджується організацією «Партнерство кожній дитині» за підтримки U-LEAD з Європою.

Перед початком впровадження проекту з кожним закладом освіти підписали меморандум про співпрацю, провели презентацію ШСП як інструменту вирішення конфліктів мирним шляхом та на конкурсній основі відібрали 8 учасників і координаторів шкільних служб.

Впродовж минулого тижня учасники пройшли насичений курс навчання «Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння», яке провела експертка Інститут миру і порозуміння.

Наступними етапами проекту буде обладнання кабінетів ШСП, закупівля літератури з психології, конфліктології й особистісного розвитку та організація конкурсу учнівських ініціатив «Ні конфліктам», спрямованих на попередження і подолання конфліктів у закладі освіти та громаді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У громаді під Луцьком запровадили шкільні служби порозуміння
19 вересень, 2019, 02:39