Лікарі закликають волинян дихати носом

Лікарі закликають волинян дихати носом
Через сильні морози волинські медики закликають краян тепло одягатись, на вулицях дихати носом, дивитися під ноги, на морозі не вживати алкоголь – а головне, не займатися самолікуванням.

Про це йшлося 30 січня під час прес-конференції з волинськими медиками.

За словами заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Івана Грицюка, у волинських лікарнях майже повністю забезпечений фонд ліжок призначених для людей, які потрапляють в лікарні через переохолодження чи обмороження.

Наразі в області зареєстровано 9 хворих, які потрапили в медичні заклади з різним ступенем обмороження. Як зазначив Грицюк, майже всі ці пацієнти були в стані алкогольного сп’яніння.

«Є один громадянин Польщі. Причина обмороження: заснув на вулиці, обморозив пальці рук і обличчя. В Луцьку один ловив рибу і заснув. Відморозив пальці рук і ніг. Але ж ми знаємо: від чого він заснув. Є ще інші схожі випадки», - сказав Іван Грицюк.

Завідуючий пульмонологічним відділенням обласної клінічної лікарні Олег Яковенко сказав, щоби люди дихали носом, а не ротом, не їли та не пили на морозному повітрі, ходили у зручному взутті та загалом менше перебували на вулиці та в місцях великого скупчення людей.

Про травматизм під час прес-конференції наголошував завідуючий ортопедо-травматологічним відділенням обласної клінічної лікарні Михайло Аршулік. За його словами, на Волині в зимовий сезон середня кількість травмованих – 50 тисяч. Найчастіше волиняни звертаються до медиків з переломами рук, щиколоток, гомілок і пальців.

Також Михайло Аршулік сказав, що люди здебільшого травмуються на ринках, бічних дорогах і прибудинкових територіях. І наголосив на тому, аби комунальники добре чистили дороги.

Також травматолог нагадав керівникам офісів і громадських приміщень про слизькі східці, мовляв, щоб унеможливити падіння і травми взимку плитка на порогах має бути покрита спеціальним покриттям або килимком.

Медики вкотре закликали волинян негайно звертатися до лікарів, тільки-но недуга дасться взнаки – «щоб потім уникнути тяжких наслідків», - кажуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Допоможіть будь-ласка, можливо є номер телефону лікаря Михайла Аршуліка, дуже потрібно, братові потрібно робити операцію на суглобі.
Відповісти