Велолицарі запрошують лучан на костюмований велопробіг. ФОТО

Велолицарі запрошують лучан на костюмований велопробіг. ФОТО
Велопробіг 2013 року, який відбудеться 26 травня у Луцьку в рамках «Велодня», буде костюмованим та присвячений історичній тематиці.

Про це 16 травня під час прес-конференції розповіли організатори пробігу – представники Асоціації велосипедистів Луцька.

Збір учасників почнеться о 10:00 у центрі Луцька біля пам’ятника Лесі Українці. Стартуватимуть велосипедисти за півгодини та проїдуть від Театрального майдану вулицями Винниченка, проспектами Перемоги, Соборності, Молоді, Відродження, вулицею Рівненською, проспектом Волі. Фінішуватимуть учасники на Театральному майдані.

Опісля організатори обіцяють конкурси на найкращий костюм, вміння їздити на велосипеді через смугу перешкод. Пізніше, о 13:00, біля Ботанічного саду, що неподалік вулиці Шопена, відбудуться велоперегони у стилі «cross country» (гонка з перешкодами).

Серед задумок організаторів – і екстремальні конкурси, наприклад, на вміння одночасно володіти середньовічною зброєю та керувати велосипедом. Втім, реальність виконання такого завдання організатори планують спочатку протестувати, аби все було безпечно.

Зі слів одного з організаторів пробігу Юрія Моклиці, родзинкою цьогорічного пробігу стануть саме костюми його учасників. Велосипедисти повинні не лише вигадати собі костюми лицаря, прекрасних дам, козаків, дворян, селян чи музикантів, а й, за можливості, «одягнути» свій транспортний засіб в елементи костюму.

«Це дуже класна штука. Якщо у нас 30% від того, що ми задумали, вийде, то Луцьк дуже потужно прогримить», - каже президент Асоціації велосипедистів Луцька Дмитро Сандалов.

Саме історичну тематику костюмів запропонував голова Асоціації регіонального розвитку Петро Гоцалюк. Він розповідає, що для велосипедистів Луцька є багато перешкод.

Наприклад, відсутність доріжок, парковок, безпеки руху, зависока загазованість міста. А масові велосвята сприятимуть приверненню уваги до проблеми.

«Треба по-лицарськи завойовувати простір для велосипедистів», - переконує Гоцалюк.

«Часом кажуть, що чим більше велосипедистів, тим більша для них небезпека. Втім, європейський приклад такий: чим більше велосипедистів, тим частіше їх помічають водії і звикають до цих учасників руху», - каже Моклиця.

Як відомо, перший велопробіг у Луцьку зібрав у 2007 році 40 учасників. В 2011 таких зібралося вже близько тисячі.

ДИВИТИСЯ ФОТО З ВЕЛОДНЯ-2012



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодці)
Відповісти
Круті!!!!
Відповісти
Це те ж саме,що на середньовічного коня посадити велосипедиста в гоночній одежі:)Дивитись буде ВО!!!:)Краще вони б один на одному покатались,ВЕЛОКЛОУНИ:)))
Відповісти
пєтя гоцалюк ще може велопробіг для секс меньшин організує?
там з костюмами простіше і дивитись прийде все місто!
Відповісти
Шось мені підказує,шо це буде найсмішніший велопробіг в історії нашого міста:)
Відповісти
ДИБІЛИ!!!!
Відповісти
Молодці ! Я думаю, що це буде цікаво, відірве від компів і додасть здоров'я.КУму і БУВ. А попробуйте ,хлопці! Чи слабо?
Відповісти
Виявляється,в районі вулиці Шопена десь є Ботанічний сад ...очевидно,він законспірований ,бо я про це чую ,наприклад,вперше...)
Відповісти
є, там слоник найвідоміший стоїть, малолєтки бухають, собачатники своїх шакалів посрати приводять, правда ніхрєна він не ботанічний вже років 15.
Відповісти
А ті хто критикують цей захід, їх вбрання і ідеї, скажіть будь ласка, а що цікавого придумали і втілили конкретно ви?
Відповісти
ну подумай сама, на вулиці +25, а тобі треба бушлат натягнути і шолом зілізний, ще й педалі крутити!
ну де розум?
ну до чого тут лицарі?
питання про відсутність велодоріжок. рішення - провести велопробіг за маршрутом, де вони малм би з'явитись, по можливості навіть накреслити крейдою на дорозі, намалювати відповідні знаки на всфалті, тобто показати, що місця для велодоріжок є, зробити - можна.
а то з відром на голові...яка користь?
Відповісти
коли гоцалюк був заступником мера, то треба було бігати у латах і як лицар добиватись створення велодоріжок.
балабол і шут, а не лицар.

Відповісти
за твоїми словами треба їхати голяка?
Відповісти
Велосипед це класно і здорово,підтримую, а от вбрання виглядає якось смішно, і дійсно в таку спеку не практично і не спортивно. Хоча це тематика нашого міста, та вже занадто лицарський на всіх заходах виходить Луцьк, а ну креативні предумайте щось інше...))))
Відповісти
Наші попередники (лицарі 12-14 сторічча)днями напрольот гасали по Палестині у повному вбранні, ще й билися,що ми пів години не витримаемо? що ми вже всі стали гламурними під....сами?що в нас бедра ширші за плечі ? ні ми не такі, і повітря псувати смрадомобілями не хочемо, тому ініциативу підтримаемо! А гламурні під....си нехай на форумах балаболять
Відповісти
Мандаринці та іншим Не будьте песимістами.Читайте уважніше, нас запрошують проїхатись не тільки в рицарських костюмах, а в костюмах, які сам придумаєш. Можна змайтрувати костюм із марлі, щоб душно не було. Я пенсіонерка, а ви молоді фантазуйте ! робіть цікавим свій відпочинок самі. Фантазуйте , дурійте !Успіхів!
Відповісти
Треба,щоб попереду їхали дівчата з Фемен.І велопарад вдастся і подивитись буде на що:)))А лицар на велосипеді то маразм.Просто подумайте.За логікою організаторів,то буде не велопробіг,а велокарнавал:)А всіх запрошують на велопробіг.Підтримую Кума,велоклоуни:)
Відповісти
Останні новини
Велолицарі запрошують лучан на костюмований велопробіг. ФОТО
16 травень, 2013, 16:03