Найпоширеніші причини пошкодження сонячних панелей*

Найпоширеніші причини пошкодження сонячних панелей*
Якісні сонячні панелі призначені для експлуатації в різних кліматичних умовах та можуть працювати кілька десятків років. Однак вони все ще лишаються вразливими до пошкоджень, особливо якщо врахувати, що лицеві сторони панелей покриті склом. Хоча ви не можете контролювати погоду, можна вжити заходів, аби захистити панелі від її впливу (а також він інших негативних факторів).

Сміття

Тверде сміття при зіткненні з панелями лишає на них тріщини та подряпини. Вони зменшують кількість виробленої енергії та скорочують термін експлуатації обладнання. Часто проблеми викликають гілки дерев. Тому рекомендується зрізати високі дерева навколо панелей. Також важливо регулярно оглядати обладнання та очищувати його від сміття.

Також не тримайте поблизу дрібні предмети, які можуть пошкодити панелі при поривах вітру.

Удари блискавки

Коли блискавка влучає у енергетичне обладнання, воно в найкращому випадку потребує ремонту. Інколи доводиться купити сонячні панелі на заміну старим, оскільки вони безнадійно руйнуються. Система захисту від блискавок з громовідводом – це необхідність, якщо ви хочете забезпечити безперебійну роботу енергетичного обладнання навіть при поганій погоді.

Сніг, конденсат, дощ

Більшість сонячних панелей не мають проблем із конденсацією. Вода просто стікає вниз. Панелі можуть витримати помірні опади або навіть урагани, якщо мають достатньо надійні кріплення. Але сніг потрібно видаляти. При похолоданні він вода перетворюється в лід. Тверді гості кристали дряпають скло та погіршують ефективність роботи сонячних панелей. Тому перед похолоданням буде краще, якщо панелі лишаться сухими.

Перегрів

Хоча це може здаватися жартом, багато сонячних панелей погано працюють в сильну спеку. Це може призвести до перегріву та пошкодження обладнання. Варто уточнити, на який температурний діапазон розраховані вибрані вами панелі. Можна використовувати систему охолодження, але це дороге задоволення. Краще просто зразу придбати обладнання, що відповідає клімату вашого регіону.

Вогонь

Загоряння завжди лишається потенційно небезпечним для сонячних панелей. Тому вам доведеться вжити профілактичних заходів. Переконайтеся, що проводка добре захищена. Якщо у вас є діти або домашні тварини, переконайтеся, що вони не можуть пошкодити дроти чи інші елементи системи.

Не тримайте поблизу панелей легкозаймисті матеріали та не лишайте без нагляду відкритий вогонь. Через вітер він може перекинутися на обладнання та пошкодити його.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найпоширеніші причини пошкодження сонячних панелей*
21 вересень, 2018, 11:58