На Рівненщині заробляють на використаних пластикових пляшках. ВІДЕО

На Рівненщині заробляють на використаних пластикових пляшках. ВІДЕО
У Демидівській ОТГ знайшли застосування використаним пластиковим пляшкам. Завдяки цьому способу і вулиці стали чистішими, і в громаду додаткові кошти залучили.

Пише Район.Демидівка.

Тема роздільного збору сміття нині актуальна. Та не скрізь гарні починання спрацювали, адже зібрати сміття роздільно – це одне, а от транспортувати його на місце переробки – інше. Бо, наприклад, пластикові пляшки, досить об'ємні.

Вирішити проблему у Демидівці взялися, закупивши спеціальний прес. Закидають туди пляшки: біла окремо, синя окремо, кольорова окремо. Тоді закривають, вмикають прес, пресують поки не виходить цілий тюк, йдеться у сюжеті телеканалу «Рівне1».

Так, з приблизно двох повних контейнерів формується тюк у 30 кілограмів. Придбали прес за кошти екологічного збору. До нього - ще й 25 спеціальних сміттєвих баків, які розставили по території всієї громади, а це 9 сільських рад. Збирають «сировину» раз на тиждень, практично не затрачаючи зайвих коштів: десь підводою, а десь за допомогою самих жителів.

«Процес з пластиком ми налагодили, зараз вивчаємо питання, щоб налагодити процес збору макулатури і скляної тари», - розповів голова Демидівської ОТГ Віктор Іщук.

Пресований пластик громада вже домовилась здавати на одне з костопільських підприємств. Так, кажуть, і підзаробити можна на оснащення комунального підприємства й проблему зі сміттям вирішити.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Рівненщині заробляють на використаних пластикових пляшках. ВІДЕО
23 вересень, 2019, 05:12