Луцькі «Екскурсоводи у відпустці» повертаються

Луцькі «Екскурсоводи у відпустці» повертаються
Проект «Екскурсоводи у відпустці», започаткований минулого року у Луцьку, знову розпочинає свою діяльність.

Перші тематичні екскурсії Луцьком відбудуться 18 та 19 травня з нагоди відкриття туристичного сезону та надалі проводитимуться щосуботи, - повідомили у Центрі туристичної інформації та послуг.

Проект має на меті поширення показати лучанам та гостям міста маловідомі сторінки історії Луцька, познайомити охочих з відомими жителями міста, покращити імідж Луцька серед його мешканців.

Екскурсії невідомими туристичними маршрутами Луцька щотижня проводитимуть краєзнавці, журналісти, музиканти, письменники, громадські діячі.

Протягом відкриття туристичного сезону відбудеться 6 тематичних екскурсій. Усі вони стартуватимуть від туристично-інформаційного пункту, що буде встановлений на Театральному майдані.

18 травня о 12:00 краєзнавець та впорядник книги «Луцьк у старовинній поштівці, гравюрі та фотографії» Віктор Літевчук розповість про монастирі Луцька та продемонструє копії та оригінали фото та листівок з їх зображеннями. Того ж дня о 14:00 Леся Коваль, літературний директор Волинського академічного обласного музико-драматичного театру ім. Тараса Шевченка, розповість про «Драматичні історії драматичного театру» та поділиться спогадами, які залишили його перші актори. Цю екскурсію повторять також 19 травня.

Молодь неодмінно зацікавить екскурсія слідами субкультур Луцька, яку 18 травня о 16:00 проведуть представники молодіжної організації «Радар». 19 травня о 12:00 історик та краєзнавець Михайло Костюк розповість про німецьких колоністів у Луцьку.

Натомість вечірня екскурсія у неділю стане у нагоді тим, хто вивчає англійську мову, або ж гостям міста з-за кордону: оглядову прогулянку Луцьком проведе волонтер Корпусу Миру США Террі Меттісон.

Надалі екскурсії відбуватимуться щосуботи о 16:00 та вирушатимуть від Центру туристичної інформації та послуг.

Зокрема, 25 травня мистецтвознавець Зоя Навроцька проведе екскурсію присвячену поетові Костеві Шишку.

Екскурсії анонсуватимуться на сторінці у Facebook та на туристичному сайті міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі «Екскурсоводи у відпустці» повертаються
17 травень, 2013, 08:26