Волиняни запевняють, що стали жертвами нового виду шахрайства

Волиняни запевняють, що стали жертвами нового виду шахрайства
Ковельчанин Роман Берестюк запевняє, що став жертвою недобросовісного, за його словами, чоловіка Юрія Захарії, який купив у нього автомобіль Mitsubishi Pajero, віддав лише частину грошей, а згодом сказав, що автомобіль – підроблений та став вимагати грошей у продавця.

Роман Берестюк розповідає, що продавав автівку Захарії ще у 2016 році. Із покупцем домовився, що той має віддати йому за неї трохи більше 5 тисяч доларів. Але чоловік, за інформацією Берестюка, заплатив лише 2500 доларів завдатку, а решту віддавати відмовився. Мовляв, автомобіль – підроблений.

«Коли він не віддавав грошей за машину, я написав заяву у поліцію. Він теж написав. Про те, що нібито машина була в угоні, що якась там цифра не читається, що нібито я йому продав машину шахрайським методом. За цей час зі мною безліч разів зустрічалися кримінальні авторитети від нього, бо ніби у нього через це проблеми. Але в той час в нього був тільки техпаспорт, машина була оформлена на мене. Вимога від нього була така: давай доручення і все, ніхто нікому нічого не винен», - розповідає Роман Берестюк.

Чоловік додає, що за заявою Юрія Захарії було відкрите кримінальне провадження, у рамках якого провели необхідні трасологічні експертизи автівки. Їхні результати показали, що автомобіль – не підроблений, не був «в угоні» тощо. Ці слова, каже, Берестюк, – не порожні балачки, а доведений у судовому порядку факт.

Більше того, у серпні 2016 року Захарія сам підписав заяву про те, що отримав від Берестюка кошти в сумі 2200 доларів і жодних майнових претензій з приводу автомобіля не має, згоден на передачу йому автомобіля та просить закрити кримінальне провадження.
Роман Берестюк зауважує, що кожному, сказаному ним факту, є відповідне документальне підтвердження.

Зараз автомобіль – у Романа Берестюка. Машину повернули власнику на підставі ухвали суду.

Натомість сам Юрій Захарія запевняє, що жертвою у цій ситуації є саме він. За його словами, він заплатив Берестюку усю суму за автомобіль. Йому ж, як переконує чоловік, віддали лише більше 2 тисяч доларів, тож винен – ще три тисячі.

«На посту на Цуманському перехресті спрацювала система, яка показала, що машина у угоні, і тоді машину у мене забрали. Після того, як мені віддали дві тисячі доларів, я її побачив в Ковелі. Так, як вона була ненормальна, угнана, я викликав наряд. Я сказав, що ковельських (поліцейських – ред.) мені не треба. Приїхали луцькі і сказали, що є склад злочину», - розповідає Захарія. Він додає, що має претензії і до судді, яка «речовий доказ зі штрафмайданчика віддала шахраю».

«Що він може довести, якщо на машину було порушено у трьох слідчих три кримінальні справи?.. Луцька поліція в останньому кримінальному проваджені сказала, що є склад злочину», - продовжує Юрій Захарія. Він зауважує, що, за його інформацією, Берестюк має вплив на правоохоронців, але обіцяє відстоювати свою позицію до кінця.

Роман Берестюк же запевняє, що є усі документи, які доводять, що з машиною жодних проблем, фальсифікацій чи певних правопорушень не було.

«Я хочу, щоб мені зараз надали папери з Ківерцівського відділення поліції, бо машина там була місяць, коли в мене її забрали на посту. Я там був, мені сказали, що ковельські всі папери забрали. Я писав запит на канцелярію, щоб мені видали документи, мені дали просто відписку. Зараз хочу ознайомитися зі всіма тими матеріалами», - розповідає Захарія.

Своєю чергою, Роман Берестюк наполягає на тому, що таким чином Захарія просто «заробляє на життя». Мовляв, це такий своєрідний новий вид шахрайства: скоївши певне правопорушення, чоловік стає нібито потерпілим у іншій справі з тією ж людиною і таким чином намагається уникнути покарання й навіть заробити.

Таку ж думку має і сусід Захарії у селі Грушівка Ковельського району, депутат Білашівської сільської ради Ковельського району Віктор Л. За його словами, «з подачі» Захарії він як аграрій та бджоляр мав вже декілька десятків перевірок з різних органів, й навіть теж був учасником судового процесу.

«У мене з ним неодноразово були конфлікти. Справа в тому, що до мене як до депутата часто зверталися люди з села через те, що він порушує закон. Одного разу, як він спалював дерева на чужій ділянці, я пішов до нього говорити і став знімати на телефон. Він мене побив і відібрав камеру. А після цього написав на мене заяву, що я набито наїхав на нього бусом, що він отримав перелом пальця і вимагав, щоб я йому віддав гроші. Я сказав, що він нічого не отримає. Цю справу швидко закрили, бо в мене було відео, на якому видно, що я на нього не наїжджав. Таким чином він просто заробляє гроші, бо він ніде не працює», - розповів чоловік.

Він додає, що йому, як старшій людині, ліквідатору наслідків на Чорнобильській АС, немає сенсу казати неправду. Віктор Л. додає, що, будучи депутатом, він завадив незаконному зароблянню грошей Юрієм Захарією. Тож це методи своєрідної помсти.

«Коли він прийшов з тюрми, я йому допомагав трактором города садити, дав картоплю, ліжко дав, бо не було де спати. А тут за один рік в нього з’явилася і машина, і трактор. У людини, яка ніде не працює», - каже Віктор Л. Додає, що Захарія просив йому заплатити навіть за те, що йому заважає запах свиней, яких по сусідству розводить чоловік. А ще – заявляв, що його вкусила бджола з його пасіки, тож за це теж має бути компенсація.

Депутат Білашівської сільської ради зауважує, що пропонував Юрію Захарії потиснути одни одному руки та жити в мирі, бути нормальними сусідами. Але він, запевняє чоловік, такий варіант не прийняв.

Обоє чоловіків кажуть, що особисто знають і інших людей, на яких так само намагається впливати Юрій Захарія й озвучують факти незаконної діяльності чоловіка. Утім, ці слова наразі не мають підтвердження, тож цю інформацію ми не публікуємо.

Зауважимо, що Інформаційне агентство ВолиньPost не підтримує та не звинувачує жодну зі сторін та сподівається, що крапку у цих конфліктах поставлять здоровий глузд та правоохоронці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.