Поради від Мотокварталу: що потрібно знати початківцям мотоциклістам*

Поради від Мотокварталу: що потрібно знати початківцям мотоциклістам*
Вибір мотоцикла повинен визначатися, в першу чергу, вашими фінансовими можливостями і, звичайно, зручністю цього транспортного засобу. Початківцю мотоциклістові підійде модель, що має в своєму складі мінімум пластикових складових і середню кубатуру двигуна. Це обумовлюється тим, що «змагатися з вітром» на перших порах вам ще зарано, а навчитися основним прийомам водіння цілком реально на такому агрегаті. Пластикові ж деталі швидко ламаються і дряпаються при падінні.

Крім того, Мотоквартал рекомендує визначитися, з якою метою вам потрібен мотоцикл. Якщо випробувати себе в швидкісних гонках, то вам підійде спортивний мотоцикл. Якщо ви – людина статна, то ваша модель – круізер. Для звичайних поїздок по рівних дорогах прийнятний дорожник. Ну а якщо вам захочеться виконати масу піруетів на різних поверхнях, то тоді неодмінно вам буде потрібно ендуро.

Щодо одягу

Костюм мотоциклістові обійдеться в кругленьку суму. Хороший шолом врятує вашу голову при падінні на пристойній швидкості, а мотокостюм і рукавички не дозволять здерти вашу шкіру об асфальт і корчи. Скупитися тут, право, не варто.

З чого почати рух

Перш ніж видертися на «залізного коня», перед поїздкою зробіть його ґрунтовний огляд. Перевірте рівні масла, гальма, зчеплення. Зверніть увагу на наявність або відсутність калюж під мотоциклом. Це сигнал небезпеки, що насувається. Якщо ви поставитеся до нього з байдужістю, то в наслідок вас чекають неприємні сюрпризи на дорозі. Наприклад, на черговому повороті зчеплення мотоцикла з дорогою зведеться до нуля, а там і аварії недалеко. Взагалі, постарайтеся вчасно робити профілактику і ремонт вашого мотоцикла, купуйте запчастини на мотоцикл в Мотокварталі, щоб бути впевненими у їх оригінальності.

Для впевненого управління ознайомтеся з усіма кнопочками і ручечками, присутніми на панелі управління. Розуміння їх призначення і чітка робота з ними допоможе вам швидше освоїти нову для себе техніку. Якщо у мотоцикла є центральна підніжка, то це дозволить вам симулювати їзду на мотоциклі. Ви зможете, не виїжджаючи на дорогу, розібратися в тому, як працюють різні вузли вашого мотоцикла. Для цього достатньо поставити мотоцикл на підніжку так, щоб переднє колесо знаходилося на землі, а заднє – висіло в повітрі. Ви можете спокійно приземлитися на сидіння, завести мотоцикл, вичавити зчеплення, включити передачу, додати газу. Тільки не перестарайтеся в своїх заняттях. Адже в вихлопному газі занадто багато СО. Навіщо вам труїтися їм?

Для початку вибирайте для їзди рівні, вільні від руху ділянки дороги. І не газуйте прямо зі старту. Інакше ви пізнає не радість від поїздки, а небезпека «польоту».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поради від Мотокварталу: що потрібно знати початківцям мотоциклістам*
26 вересень, 2018, 09:00