«Шлях Гедиміновичів» підтримали Білорусь та Литва

«Шлях Гедиміновичів» підтримали Білорусь та Литва
Український туристичний проект «Шлях Гедиміновичів» підтримали міста з Білорусі та Литви, і тепер керівники проекту шукатимуть європейські гранти.

Про це йшлося 17 травня під час прес-конференції про перебіг проекту.

Як розповів Луцький міський голова Микола Романюк, утворили Асоціацію органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів», яка дасть можливість містам-партнерам проекту співфінансувати його. Штаб-квартира проекту буде розташована в Луцьку. Про готовність стати частиною проекту заявили кілька міст із Білорусі та Литви.

Романюк зазначив, що великі надії покладаються на Литву, яка в 2013 році буде головувати в Європейському Союзі і, як очікується, немалу увагу приділятиме культурному розвитку.

Поки що бюджет проекту становить біля 100 тисяч гривень. За ці кошти із міських бюджетів планують видати друковану продукцію та створити сайт про проект.

Як розповів радник Луцького міського голови, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів» Геннадій Друзенко, Асоціація позиціонує цей проект «як перший культурно-історичний шлях, ініційований у Східній Європі». Вони хочуть отримати сертифікацію як культурного шляху Ради Європи.

За словами Друзенка, вже придумали символіку проекту. Ним став червоно-білий щит зі збірними мотивами геральдики Волині, Поділля, Білорусі та Литви. На ньому зображений лицар на коні. У лицаря ‒ щит із зображенням волинського хреста та подільського «сонця».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Символічніше буде зобразити на гербі Романюка на старій шкапі, на фоні зруйнованого і забудованого Старого міста...
Відповісти
Молодці, хороший проект)
Відповісти
Вартість однієї тисячі флаєрів - сто гривень чи щось біля того. Вартість сайту-"візитки" - від 100 доларів...
Тобто дві тисячі гривень цілком достатньо, щоб у такий спосіб заявити про себе!
Але не сто тисяч!
Черговий розпил грошей.
Відповісти