Нардепи від Волині запропонували свій варіант пенсійної реформи

Нардепи від Волині запропонували свій варіант пенсійної реформи
В секретаріаті Верховної Ради група депутатів зареєструвала новий законопроект під робочою назвою проект Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

В документі пропонується зменшити страховий стаж для чоловіків з 35 до 30 років, адля жінок з 30 до 25 років.

Авторами законопроекту виступила група позафракційних депутатів: Володимир Литвин, Сергій Лабазюк, Валерій Мошенський, та три депутати з Волині: Степан Івахів, Сергій Мартиняк та Ігор Єремєєв.

Про це ВолиньPost’у повідомив парламентський кореспондент Сергій Шаповал.

На думку авторів законопроекту під час реформування пенсійної системи, яке відбулося 1 жовтня 2011 року, не було враховано той факт, що особи передпенсійного віку, фактично були позбавлені права на призначення пенсії за віком у повному обсязі до набуття збільшеного пенсійного стажу.

Також зміни у пенсійному законодавстві щодо підвищення тривалості страхового стажу фактично позбавили частину громадян України понаднормового стажу і ускладнило можливість заробити на мінімальну пенсію.

Але найбільше обурення в суспільстві й донині викликає збільшення пенсійного віку для жінок.

Всі ці незручності пропонується усунути шляхом прийняття відповідних поправок до чинного пенсійного законодавства. На думку авторів проекту ці поправки не будуть обтяжувати Пенсійний фонд.

Нагадаємо, це не перша спроба змінити «пенсійне» законодавство.

Один з авторів законопроекту, депутат Степан Івахів заявив, що таких закон необхідний, адже треба шукати шляхи виправлення недоліків пенсійної реформи:

«В моїй передвиборчій програмі записано – повернути жінкам пенсійний вік 55 років. Якщо пам’ятаєте, 17 квітня у Верховній раді розглядалося три законопроекти про зміни до пенсійної реформи та всі три законопроекти не набрали достатньої кількості голосів. Я тоді голосував «ЗА» всі ці законопроекти».

«Після того голосування у мене було кілька зустрічей на окрузі. Я спілкувався із сотнями людей і обіцяв їм, що не буду опускати руки в цьому питанні. Що я підтримаю будь-який інший законопроект, який поверне жінкам пенсійний вік, а якщо ніхто не зареєструє такий законопроект – я із своїми колегами сам його зареєструю». - сказав Івахів.

«Тож ми з Ігорем Єремеєвим, Сергієм Мартиняком, Володимиром Литвиним та іншими депутатами зареєстрували відповідний законопроект. І тепер я закликаю всіх тих депутатів, які клялися людям, що повернуть жінкам пенсійний вік, але чомусь не проголосували за попередні законопроекти все ж таки проявити стійкість та виконати волю своїх виборців», - заявив Степан Івахів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось хай тепер опозиціонери тільки спробують не прийти та не проголосувати. Тільки 100% присутність опозиції у Раді та 100% голосування за цей законопроект зможе гарантувати те, що його приймуть.
Відповісти
Шаповал как работал на Ивахива во время выборов, так и сейчас продолжает ему за деньги ж..у лизать. Продажный человечишка...
Відповісти
Я бы ещё понял если бы он прямо говорил: работник пресс-службы Ивахива. А нет, он себя журналистом называет :)))
Відповісти
Яка різниця, хто, що... - аби закони правильні для людей приймали!!!
Відповісти
Саня, не відволікайся на написання тупих коментів. Єврорадіо чекає на твої "дуже цікаві" замальовки з таких подій вселенського масштабу, як біганина цуманськими лісами, та запливи Світязем. Будеш відволікатися, грант не дадуть.
Відповісти
Останні новини
Нардепи від Волині запропонували свій варіант пенсійної реформи
17 травень, 2013, 12:22