В Україні не закриватимуть медичних закладів, – нардеп Мартиняк*

В Україні не закриватимуть медичних закладів, – нардеп Мартиняк*
Депутати Верховної Ради України прийняли Закон «Про введення мораторію на ліквідацію і реорганізацію закладів охорони здоров'я» - за цей закон проголосували більшість депутатів, у тому числі і волинські обранці.

Народний депутат України Сергій Мартиняк (на фото) який представляє інтереси волинян, вважає, що закриття медичних закладів призвело би до збільшення кількості смертності в Україні та погіршення стану здоров’я людей. Окрім того це – пряме порушення конституційних прав українців.

«Завданням новоприйнятого Закону є забезпечення дотримання конституційного права громадян на охорону здоров’я незалежно від місця їх проживання. А внаслідок закриття лікарень, ФАПів, поліклінік українці не могли би своєчасно отримати медичну допомогу», - заявив Сергій Мартиняк.

Він додав: «Медична реформа повинна покращувати, а не погіршувати загальний стан здоров’я нації».

Сергій Мартиняк поінформував: закон включає, у першу чергу, мораторій на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності.

Зокрема забороняється ліквідація лікарень, поліклінік, амбулаторій, фельдшерсько-акушерських пунктів (у тому числі, які розташовані на території сільських та селищних рад) та інших медичних закладів державної та комунальної форм власності.

Також закон забороняє реорганізацію закладів охорони здоров'я, якщо вона призводить до зміни їх головного призначення чи скорочення кількості працівників і зменшення кількості ліжкомісць.

Заборонили депутати і інші форми реорганізації, направлені на закриття закладів охорони здоров’я та зменшення обсягів медичної допомоги населенню. Під забороною тепер і скорочення режиму роботи медичних закладів.

Нагадаємо, що даний законопроект у Верховній Раді України зареєстрували народні депутати Олег Ляшко та Іван Куровський ще у лютому 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Мартиняк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви краще виділіть кошти на добре оснащення тих сільських лікарень і амбулаторів із ФАПами і дороги по селам поробіть, щоб можна було дістатися. І тоді і справді здоровя громадян покращеться. А не обіцяють всі перед виборами і після них зразу. Ви забезпечте їх всім не обхідним. І хай там краще не маніпулюютьь закупкою вакцин. Ото буде краще.
Відповісти
Невже Ви, Сергій Васильович почали думати за здоров'я своїх виборців. Вітаю Вас, за ваш прогрес у вашій голові!!!!
Відповісти
І шо тепер буде робити Б.П.?????
Відповісти
Останні новини
В Україні не закриватимуть медичних закладів, – нардеп Мартиняк*
17 травень, 2013, 16:06