Прокуратура «потрусила» волинську психлікарню

Прокуратура «потрусила» волинську психлікарню
Притягнуто до відповідальності лікаря Волинської обласної психіатричної лікарні №1.

Прокуратура Луцька провела перевірку додержання вимог Закону України «Про психіатричну допомогу» у Волинській обласній психіатричній лікарні №1, ‒ повідомляють у прес-службі прокуратури Луцька.

Встановлено, що обов’язкові огляди осіб, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, у закладі проводилися комісією, склад якої не відповідав передбаченому законом.

Окрім цього, керівництво лікарні не завжди дотримувалося вимог законодавства при виконанні рішень суду про застосування примусових заходів медичного характеру. Акти про здійснення огляду та рішення комісії іноді надсилалися до судової інстанції пізніше встановлених законом строків.

Порушувалися подекуди й встановлені законом шестимісячні терміни чергових оглядів пацієнтів.

Задля усунення виявлених порушень прокуратура Луцька внесла подання головному лікарю Волинської обласної психіатричної лікарні №1.

За результатами його розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто одну посадову особу лікувальної установи. Головний лікар також видав наказ, згідно з яким склад комісії з огляду осіб, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, приведений у відповідність до вимог закону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мабуть комусь недали довідку, що "він трохи здоровий", щоб відмазатися від суду і за того мабуть почали трясти.
Відповісти