На директора луцьких тролейбусників «завели» кримінал

На директора луцьких тролейбусників «завели» кримінал
Проти директора комунального підприємства "Луцьке підприємство електротранспорту" Івана Грицанчука порушили кримінальне провадження.

Про це заявив голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук під час селекторної наради 17 травня, - пишуть Волинські новини.

Клімчук розповів, що проблема виникла 5 років тому, коли Луцька міська рада взяла у лізинг мікроавтобуси «Богдан». Тепер, за словами губернатора, ЛПЕ «потопає в боргах».

Разом із тим, Клімчук розповів журналістам, що в області залишилось менше десятка підприємств, які боргують заробітну плату своїм працівникам.

«Найбільш «злісні» боржники – Луцьке підприємство електротранспорту, які зменшили за місяць заборгованість лише на 22 тисячі гривень, але це не вирішує проблеми. Вони мають борг більше 800 тисяч гривень. Вчора відкрито прокуратурою кримінальне провадження, проводяться на підприємстві слідчі дії та вивчення економіки досконально», - заявив Клімчук.

За його словами, це не таке просте підприємство, як здається лучанам, оскільки у складі ЛПЕ є маршрутні таксі, автобусний парк.

«Є перекидка грошей, а тролейбусами прикриваються, бо возять пільговиків», - вважає губернатор.

Він розповів, що підприємство тягне за руки і за ноги «безтолковий і тупий» лізинг, який був взятий 5 років назад.

«Це ж треба було взяти і прийняти таке рішення!», - обурюється губернатор. На його думку, ефективніше було б завантажити тролейбуси, а виручку вкласти у придбання маршрутних таксі.

«Рішення приймалось 5 років тому, ще до кризи, коли місто було у хорошому фінансовому стані, але керівництву ЛПЕ хотілось більше заробити. От і почали заробляти – взяли автобуси «Богдан» і почали конкурувати з іншими перевізниками. Результат не забарився, бо комунальне підприємство добре розвивається, коли має якісь дотації, а не борги», - наголосив Клімчук.

Губернатор розуміє, що у цьому році підприємство електротранспорту отримало від держави лише 3,5 мільйона гривень, утім, наголошує, що держава компенсувала ЛПЕ кошти для розрахунків за електроенергію. На його думку, за таких умов можна зводити кінці з кінцями.

Клімчук розповів, що прокуратуру залучили до вирішення проблеми із заробітною платою не для того, щоб покарати і «засадити когось у тюрму», а для того, щоб стимулювати керівництво шукати вихід із ситуації.

Разом із тим, посадовець розповів, що кримінальні провадження є й щодо інших боржників, як ТзОВ «Каскад-Продакшн» та ТзОВ «Каскад-Транспорт».

«На сьогоднішній день 7 автомобілів заарештовано. Проблема з боргами тягнеться вже 4 роки, і я знаю, що її можна вирішити легко, тільки треба мати совість і честь», - наголосив губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хлопці,чого ви свагитесь,Все буде добге! Сядимо усі!
Відповісти
" Рішення приймалось 5 років тому, ще до кризи, коли місто було у хорошому фінансовому стані, але керівництву ЛПЕ хотілось більше заробити." При чому тут до кризи і хороший фінансовий стан? Якщо це рішення було заздалегідь економічно бестолкове,то для чого його приймали!!!
І як взагалі воно проскочило, якщо в міськраді та в облраді сидять чиновники з титулами "заслужених економістів", от питаннячко? Тут без відкатів не обійшлося. А ще 5-6 років тому в Луцьку з транспортом ще були проблеми, потім після цього "лізингу" їздили маршрутки
з київськими номерами. А 5 років тому Грицанчук І.І. в 2008р був Гендиректором ЛуАЗу.
Якщо топ-менеджер партії регіонів Клімчук Б.П. знає як
вирішити цю справу, то чого тягне...?

Відповісти
Останні новини
На директора луцьких тролейбусників «завели» кримінал
17 травень, 2013, 16:36