Аби суди Волині дотягували до стандартів ЄС, треба майже мільйон гривень

Аби суди Волині дотягували до стандартів ЄС, треба майже мільйон гривень
Для того, щоб забезпечити доступність трьох судів Волинської області для громадян та забезпечити інформаційну підтримку, необхідно близько 900 тисяч гривень.

Про це йшлося 17 травня під час засідання постійної депутатської комісії Волинської облради з питань бюджету та фінансів.

Депутат Волинської обласної ради Сергій Слабенко пропонував виділити кошти для проведення поточного ремонту приміщення господарського, апеляційного та окружного адміністративного суду Волинської області обсягом 250 тисяч гривень для кожного.

Ремонт передбачав би оснащення приміщень пандусами та іншими елементами для задоволення потреб інвалідів.

Окрім цього, для кожного з судів пропонується виділити по 50 тисяч гривень на забезпечення інформування населення про діяльність судів. Наприклад, інформацію про зміну реквізитів, рахунків, вартість послуг та інше.

Як пояснив Слабенко, такі заходи необхідно виконати до листопада 2013 року. Це вимога Європейського Союзу, якщо Україна бачить шлях євроінтеграції. Такі заходи передбачені дорученнями президента України. Для їх реалізації депутат і програму розробив.

«Сьогодні люди не знають, у які двері стукати», - підтримав колегу депутат Борис Загрева.

Натомість, депутат та голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що спочатку необхідно разом з керівництвом судів напрацювати спільну програму, а вже під неї виділяти кошти. Оскільки нині вільних лишків для ремонту та оплати інформаційних послуг немає.

«Джерел додаткових надходжень на 900 тисяч гривень я не бачу», - зазначив Клімчук.

Заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Селедець підтвердив, що для фінансування проектів рішення вільних лишків немає.

Окрім цього, зі слів Клімчука, в судах передбачений ремонт за державні кошти, і всі потреби для неповносправних будуть забезпечені. Губернатор каже, що необхідно розробити тривалу програму та запланувати її вже на 2014 рік, коли можна буде передбачити кошти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аха-ха-ха-ха, 50 тис.грн. , та ще й на кожного суддю (про мільйони вже мовчу). Нє, ну можна, звичайно.Та й що то за сума? Любий суддя з кишені ткі гроші може дістати на раз.
Відповісти
Останні новини
Аби суди Волині дотягували до стандартів ЄС, треба майже мільйон гривень
17 травень, 2013, 18:03