Інваліди залишилися без грошей, бо повірили на слово меру?

Інваліди залишилися без грошей, бо повірили на слово меру?
Підприємство «Енергія-І» виконало роботи для облаштування Володимир-Волинського полігону твердих побутових відходів, втім грошей від влади так і не отримало.

Як розповів 17 травня під час засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету та фінансів заступник директор з юридичних питань Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів «Енергія-І» Олександр Крутилко, на підприємстві працює 50 людей. З них 26 – інваліди.

У 2000 році з підприємством уклало договір про виконання робіт управління капітального будівництва Волинської облдержадміністрації. Проблем у надані та оплаті будівельних послуг не було до 2012 року, каже Крутилко.

Зі слів Крутилка, у вересні 2012 року міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк попросив зробити роботи на полігоні, втім, без підписання додаткової угоди, оскільки об’єкт необхідно здати в найближчий термін.

Єдиним документом на ці роботи став гарантійний лист, згідно з яким міськрада зобов’язувалася гроші виділити на оплату робіт.

«Нас попросили виконати роботи на 102 тисячі гривень. І сказали, що всі моменти узгодять пізніше», - каже Крутилко.

Представник «Енергії-І» каже, що підприємство роботи виконало і цього ніхто не заперечував. Декларацію про закінчення робіт видали, проте гроші так і не перерахували. На документах, що посвідчують здачу полігону в експлуатацію – імена посадовці з управління кап будівництва.

У бюджеті Володимира-Волинського гроші для цих потреб були у вигляді субвенції з обласного бюджету. Як пояснив чиновник із міськради, сесія міста кошти повернула, оскільки об’єкт по документах вже був зданий в експлуатацію, а додаткових угод не існувало.

Як пояснив начальник управління капітального будівництва Юрій Куц, керівництво Володимира-Волинського не мало права замовляти таким чином послуги.

Через затримку з виплати на підприємстві вже півроку затримується виплата коштів за виконану роботу. Спір триває у суді.

Натомість депутат волинської облради Борис Загрева, вислухавши суть проблеми, запитав у юриста підприємства: «Скільки просили откат?»

Він порадив звернутися до управління міністерства внутрішніх справ і переконаний, що після цього «швидко знайдуть гроші, аби закрити цей кримінал».

Депутат Ігор Гузь порадив підприємству прийти на сесію обласної ради з працівниками, аби відстоювати свої інтереси.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Інваліди залишилися без грошей, бо повірили на слово меру?
17 травень, 2013, 18:49