Луцьку молодь вчили самоорганізовуватися

Луцьку молодь вчили самоорганізовуватися
У Луцьку відбулися тренінги та семінари для молоді, яка прагне організувати роботу громадського об'єднання.

Тренінг «Організаційна спроможність ІГС. Стратегічне планування діяльності ІГС» пройшов у рамках проекту «Представлення кроків становлення інститутів громадянського суспільства у Західній Україні періоду незалежності для новостворених громадських організацій» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», - пише Волиньмедіа.

Організувала захід громадська організація «Фонд місцевого розвитку».

Розпочався тренінг із виступу Миколи Іванюка, начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради. Він розповів аудиторії історію виникнення та розвитку громадських організацій.

Опісля тренери: Михайло Шелеп, Марія Доманська та Дмитро Безвербний розпочали тренінговий курс навчання присутніх.

Учасникам тренінгу розповіли: що таке громадські організації і, чим вони відрізняються від політичних партій. Щоб молоді люди зрозуміли принцип роботи громадських організацій для них провели рольову гру, в якій їх завданням було спробувати зареєструвати організацію, пройшовши всі інстанції.

У другій половині першого дня молодим активістам розповіли про ораторське мистецтво та про основні принципи ефективної роботи із журналістами, аби про громадську організацію завжди писали.

Наступного дня тренери поділилися досвідом проведення адвокаційних кампаній. Молодь ознайомили з основними інструментами впливу на владу й дали практичні завдання для перевірки знань.

Загалом учасники висловилися позитивно про проведений час, розповіли, що багато почутої інформації вони не знали й обіцяли застосовувати отримані знання на практиці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьку молодь вчили самоорганізовуватися
18 травень, 2013, 07:00