Моніторингова група провела «ревізію» волинської колонії. ФОТО

Моніторингова група провела «ревізію» волинської колонії. ФОТО
Представники омбудсмена України прибули з моніторинговим візитом до Ковельської виховної колонії.

Про це повідомили у пресслужбі уповноваженого Верховної ради України з прав людини.

Члени моніторингової групи відмітили належні умови тримання засуджених хлопців: у кімнатах чисто, затишно, гарне освітлення.

«Хлопці легко йшли на контакт та розповідали про своє життя у виховній колонії. Відмітили добре ставлення вихователів, вчителів та працівників їдальні», – йдеться у повідомленні.

Проте, як повідомили у пресслужбі, не обійшлося без скарг – жалілися на недостатність культурного дозвілля, зокрема, відсутність гуртків з музики, вокалу, у спортзал та на стадіон вони можуть ходити лише у вихідні дні. В установі є можливість займатися лише вишиванням та на волонтерських засадах організували аматорський театр.

Через щільний графік роботи та навчання засуджені не мають можливості повною мірою скористатися своїм правом на 15-хвилинну розмову по телефону з рідними.

«В установі функціонує професійно-технічне училище, яке має право навчати 8 професіям, в тому числі таким затребуваним на ринку праці як штукатури, муляри, автомеханіки. Для навчання в училищі наявні і належно обладнані приміщення, і відповідне обладнання. Проте, групи для навчання не набираються, оскільки в установі недостатньо засуджених, які не мають професійної освіти, а відповідно до наказу МОН та Мін’юсту хлопці у виховних колоніях мають право отримати нову професію лише за власний рахунок або спонсорські кошти.

За таких умов, досить потужне училище фактично простоює, а хлопці не можуть отримати нові професії, більш затребувані на ринку праці», – повідомили у пресслужбі.

Зазначили, що потребує вирішення питання належного обладнання кімнати для етапованих засуджених. В наявній, де під час візиту перебував один хлопець, стоїть сморід, оскільки не передбачено автоматичного зливу води в туалеті, вікно заґратоване і не дає належного доступу до денного світла.

У приміщеннях карантинного відділення, школі відсутні ємності з питною водою.

Звіт за результатами візиту буде направлений керівництву установи, Міністерству юстиції України та Міністерству освіти України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Моніторингова група провела «ревізію» волинської колонії. ФОТО
30 вересень, 2019, 14:09