Влада перекриває дороги та викидає з потягів людей, які їдуть на «Вставай, Україно!», – опозиція

Влада перекриває дороги та викидає з потягів людей, які їдуть на «Вставай, Україно!», – опозиція
За словами нардепа Сергія Пашинського, українська влада масово перешкоджає опозиціонерам, які їдуть на акцію «Вставай, Україно!» до Києва.

Він заявив, що в різних регіонах Україні зупинено більше 15 пасажирських потягів, які їдуть до Києва.

"Потяги із різних регіонів зійшли з руху", – цитує нардепа Телеканал новин „24”.

Його слова підтвердив ще один нардеп Сергій Соболєв, додавши, що на Житомирщині перекриті усі дороги.

"Жодне авто не може проїхати", – додав він.

У свою чергу, нардеп Віктор Чумак сказав, що на Львівщині замінували вокзал, аби не пустити опозиціонерів до столиці. За його словами, прибуття київського потягу заблоковано.

Усю цю інформацію підтвердив нардеп-свободівець Андій Іллєнко.

"Це все відбувається у реальному часі!", – додав він.

За словами речника Донецької організації "Свободи" Дмитра Чернявського, до лікарні потрапила активістка "Фронту Змін" Ліда Сергєєва, яку міліція зняла із потягу "Маріуполь-Київ".

"На зупинці Волноваха, з потягу "Маріуполь-Київ", співробітники міліції в штатському викинули з потяга активістку ФЗ Ліду Сєргєєву, що їхала до Києва на акцію "Вставай, Україно!". Вона відмовилася виходити з потяга, коли він вже відходив зі станції, як цього вимагали "правоохоронці", при цьому навіть не пояснюючи причин. У дівчини пробита голова та можливо зламані ребра. Після цього дівчину забрала швидка", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

На своїй сторінці у соцмережі Чернявський цитує слова й самої активістки.

"По нашому потягу ходили міліціонери, перевіряли документи. Співробітники міліції чомусь постійно перевіряли мою наявність в вагоні, коли ми під’їжджали до Волновахи. У них на руках був рукописний список з прізвищами усіх активістів, що їхали до Києва. (…) У Волновасі міліціонери озвучили моє прізвище і сказали вийти з потягу. До мене підійшло двоє людей в штатському і сказали пройти з ними – "зараз ми вам все пояснимо". Я вийшла в тамбур, і побачила, що потяг вже починає їхати і сказала: нікуди виходити не буду. Тоді ці люди схопили мене за руки, і викинули з вагону", – написав він.

Електропоїзд Коростень-Київ, на якому не менше як 120 активістів їхали до столиці, щоб взяти участь в акції "Вставай, Україно!", зупинили на станції Тетерів.

Активісти повідомляють, що працівники станції Тетерів, посилаючись на наказ "Укрзалізниці", планують відновити рух електропотягу лише після 12.00, тобто після початку акції "Вставай, Україно!" в Києві, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Водночас, як повідомляють активісти, три ранкові електропоїзди, що мали за розкладом вирушити з Тетерева до Києва, взагалі не вийшли на маршрут.

Разом з тим, як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", в Одесі вночі невідомі порізали скати на колесах мікроавтобуса, яким активісти мали їхати до Києва на акцію "Вставай, Україно!". Автівка перебувала в дворі голови Одеської обласної організації ВО "Свобода" Андрія Маляса.

Як повідомляється на Twitter-сторінці "Свободи", у Ніжині скасовано вранішні електропоїзди у київському напрямку. Також скасовано вранішні маршрутки та електрички з Білої Церкви до Києва. Весь ранок за офісом міської "Свободи" стежать міліціянти.

Крім того, скасовано всі рейсові автобуси і маршрутки з Прилук і Чернігова. З обласного центра не можна виїхати до 11-ї години. Автобус, яким чернігівські свободівці курсують до Києва на акцію "Вставай, Україно!", двічі зупиняли даішники і перевіряли "на викрадення".

Водночас автобус свободівців на виїзді з Канева зупинили, водія протизаконно забрали на обстеження щодо наявности алкоголю в крові.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Влада перекриває дороги та викидає з потягів людей, які їдуть на «Вставай, Україно!», – опозиція
18 травень, 2013, 10:22